Hrvatska je prva na mediteranskom tržištu!

Ministar Ostojić je rekao kako je Hrvatska pobjednik na mediteranskom tržištu gdje bilježi najveći rast, a slijedi nas Španjolska s rastom od 2,9 posto.

8.8.2012.
7:54
VOYO logo

Ministar turizma Veljko Ostojić predstavio je rezultate turističkog prometa u Hrvatskoj za prvih sedam mjeseci ove godine. Prema prvim podacima sustava turističkih zajednica, ostvareno je 6 milijuna i 660 tisuća dolazaka, što je 3,84 posto više nego lani. Ostvareno je i više noćenja - skoro 36 milijuna. Samo u srpnju ostvareno je više od 3 milijuna dolazaka te oko 21 milijun noćenja, što je 5 i pol posto više nego lani.

Ostojić je kazao kako je Hrvatska pobjednik na mediteranskom tržištu gdje bilježi najveći rast, a slijedi nas Španjolska s rastom od 2,9 posto. Naime, prema podacima Porezne uprave u turizmu je u prvih pet mjeseci ostvarena 6,1 milijarda kuna, što je rast od 4,2 posto prema istom razdoblju lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pad noćenja domaćih gostiju

Do kraja godine očekuje se 7 milijardi eura, pola milijarde manje nego rekordne 2008., piše HRT.

Strani turisti su u prvih sedam mjeseci ostvarili 5,8 milijuna dolazaka ili 5,1 posto više te 31,9 milijuna noćenja, što je rast od 6,6 posto. Nijemci su naši najčešći gosti (porast od 13 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja), a podbacili su Talijani. Porasti dolazaka bilježe se i iz Austrije (po 4 posto), Nizozemske (21 posto rast dolazaka i 25 posto rast noćenja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo