'OVO JE SUPER' / Hrvatska ima spa za bebe, ali postoji uvjet da bi uživale u tom raju: 'Opušteniji su i bolje spavaju'

Ovo je prvi spa za bebe u Hrvatskoj i Ana je na ideju došla prije dvije i pol godine, dok je bila na putovanju u Austriji

19.4.2023.
13:49
VOYO logo

Ako niste znali, svoju bebu možete odvesti na uživanje u spa. Jedini uvjet je da imaju najmanje dva tjedna, a najviše godinu dana. A u spa raju je bila i beba Rita.

"Sada ima četiri mjeseca, ranije je rođena. Borimo se na sve strane, vježbamo, stalno gledamo kako ćemo što ćemo, da je istimuliramo, zbog razvoja i svega. Ovo je super", rekla je Valentina Mrvčić, Ritina majka, za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLIVAJ PA PLATI /

Znate li da možete dobiti kaznu i zbog nepropisnog plivanja? Ovako to riješava policija, pogledajte snimku

Image
PLIVAJ PA PLATI /

Znate li da možete dobiti kaznu i zbog nepropisnog plivanja? Ovako to riješava policija, pogledajte snimku

'Pritisak vode poboljšava im kapacitet pluća'

U wellnes društvu je i dvomjesečna Lora koja u relaksirajućoj kadi nije prvi put.

"Kako se beba kreće u kadi, rukicama, nogicama, prave se valovi koji im poboljšavaju ravnotežu, koordinaciju, balans. Pritisak vode jača međubedrene mišiće, poboljša im se kapacitet pluća. Sile uzgona jačaju mišiće. Poboljšava im se probava, a znaju i nakon svega lijepo spavati, dobro popapati", kaže Ana Sirovina, fizioterapeutkinja i vlasnica spa za bebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno smo zadovoljni, obzirom da ima hipertonus mišića, stvarno je opuštenija, bolje spava, otvorila je šakice i nogice. Ovo sve što radi u vodi radi i kad je presvlačimo, tako da stvarno vidimo napredak", govori Valentina.

Nudi i masaže za bebe

Ovo je prvi spa za bebe u Hrvatskoj i Ana je na ideju došla prije dvije i pol godine, dok je bila na putovanju u Austriji. Uz kupke, nudi i masaže za bebe. U kadici mogu provesti 25 minuta, a slobodno se pluta na temperaturi od 35 do 37 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S bebama je savršeno raditi! Jako jako lijepo. Cijeli dan su nasmiješena", govori Ana.

Plutanje u toploj vodi simetrično potiče mišiće tijela, stav je pedijatara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nekakav medij gdje bolje osjećaju svoje tijelo. Od malih beba koje su još u razvoju, pa su 2D dimenziji, još uvijek su orijentirana na pod, u vodi se pripremaju za 3D život, nekakvu vertikalizaciju tako da je to svakako dobro", kaže Vlatka Đaković, neuropedijatrica u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo