HRVATSKA IBIZA IDE U KONCESIJU: / Uskoro odluka kome idu milijuni sa Zrća, najpovoljnija ponuda Klemmovog konzorcija

Image
Foto: PIXSELL
9.3.2017.
15:44
PIXSELL
VOYO logo

Konzorcij Cocomo okuplja šest tvrtki među kojima je i Klemm sigurnost u vlasništvu Josipa Klemma. Nositelj ponude je tvrtka Cocomo d.o.o. u vlasništvu Josipa Šonje, ugostitelja iz Novalje koji je vlasnik i istoimenog kluba u Novalji. Uz njegovu i Klemmovu tvrtku konzorcij okuplja tvrtke Telur, ugostiteljski obrt Arkada, Vodeni sport Fero-Term i Kamgrad, javlja Večernji list.

Najpovoljnija ponuda

U natječaju za koncesiju početna cijena za fiksni dio ponude bila je 207.997 kuna za plažu i 148.044 kune za ugostiteljske objekte, a konzorcij Cocomo je za stalni dio koncesijske naknade ponudio najviše - 1,3 milijuna kuna. Od budućeg koncesionara se u natječaju tražilo i tri posto prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti i pružanjem usluga na plaži, a Cocomo je ponudio 3,60 posto prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBOJICA ŽELE MASNU LOVU SA ZRĆA: /

Klemm i Todorić su ušli u borbu za hrvatsku Ibizu

Image
OBOJICA ŽELE MASNU LOVU SA ZRĆA: /

Klemm i Todorić su ušli u borbu za hrvatsku Ibizu

Ovaj konzorcij tvrdi kako planiraju uložiti 24.745.086 kuna u prve tri godine, a iz odluke Stručnog povjerenstva i nacrta ugovora vidljivo je kako se Zrće ne smije ograđivati, niti se može naplaćivati ulaz na plažu. Kažu i kako na Zrću ne planiraju otvarati nove klubove, već su se orijenitrali na ugostiteljske i sportske djelatnosti.

Župan se slaže, gradonačelnik najavljuje žalbu

Njihovu ponudu podržao je i ličko-senjski župan Milan Kolić. Iako njihovo mišljenje nije obvezujuće, upućeni tvrde kako je sasvim izvjesno da je Cocomo pobjednik ovog natječaja te da je glasovanje na sjednici Županijske skupštine samo formalnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam gradonačelnik Novalje Ante Dabo protivi se koncesioniranju Zrća jer nije donesen urbanistički plan uređenja plaže te je najavio žalbu, na što imaju pravo i drugi ponuditelji “Isla Nova”, “Black Sheep” i “Hostel Zrće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo