jug u drugim problemima / Hrvatska gotovo potpuno pod narančastim meteoalarmom. Većinu zemlje očekuje nevrijeme

Image
Foto: Ilustracija/ Miroslav Lelas/PIXSELL

Očekuje nas barem djelomice sunčano i nestabilno. Na zapadu kiša već prijepodne, a od sredine dana pljuskovi i grmljavina u većini kopnenih predjela te na sjevernom Jadranu

21.7.2023.
7:34
Ilustracija/ Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Zbog mogućeg grmljavinskog nevremena praćenog jakim vjetrom i obilnijom oborinom upaljen je narančasti meteoalarm za većinu zemlje. Kako javlja DHMZ, isti se odnosi na osječku, zagrebačku, karlovačku, riječku, gospićku, kninsku, riječku i splitsku regiju.

S druge strane, toplinski val pogodit će dubrovačko područje pa je ono pod crvenim meteoalarmom. Žuti meteoalarm upozorava na mjestimice pojačanu buru, osobito na sjeveru područja, a ista se očekuje na zapadnoj obali Istre, Kvarneru i Kvarneriću te Velebitskom kanalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u globalu nas očekuje barem djelomice sunčano i nestabilno. Na zapadu kiša već prijepodne, a od sredine dana pljuskovi i grmljavina u većini kopnenih predjela te na sjevernom Jadranu.

Pritom će pljuskovi lokalno biti izraženi, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme uz prolazno jak i olujni vjetar, osobito krajem dana. U Dalmaciji pretežno sunčano, a navečer su na sjevernom dijelu mogući pljuskovi. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na Jadranu jugozapadni i južni vjetar te jugo. Najviša dnevna temperatura između 27 i 32, na Jadranu od 31 do 36 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ovih dana vrlo nestabilno, ali idući tjedan opet neugodno vruće. Ipak i tada stiže ponovno pogoršanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo