pomoć iz zagreba /

Hrvatska će donirati cjepiva protiv Covida-19: Evo kojim sve zemljama i koliko doza

Image
Foto: Shutterstock

I korisnici obiteljskih mirovina moći će raditi do polovice radnog vremena

1.7.2021.
14:18
Shutterstock
VOYO logo

Proširenje kruga umirovljenika koji mogu raditi do polovice punog radnog vremena i primati puni iznos mirovine i na korisnike obiteljske mirovine predlaže Vlada izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju koje je u četvrtak uputila u hitnu saborsku proceduru.

"Cilj je osigurati veću razinu socijalne zaštite za ovu osjetljivu kategoriju umirovljenika koji se nakon smrti bračnog, odnosno izvanbračnog druga uslijed znatnog smanjenja prihoda kućanstva nalaze u otežanom materijalnom položaju koji je dodatno narušila kriza uslijed epidemije bolesti covid-19", rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovaj će se način, dodao je, osigurati i dodatna radna snaga na tržištu rada pogođenog krizom.

Vlada je donijela i odluku o upućivanju humanitarne pomoći Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Kirgiskoj Republici donacijom cjepiva protiv covida-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BiH će biti donirano 210.000 doza te po 20.000 doza Crnoj Gori, Albaniji, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Kirgiskoj Republici.  

Hrvatska ima puno doza koje trenutno nisu utrošene i na ovaj način želimo dati potporu državama koje nisu članice EU i teže dolaze do cjepiva da brže cijepe svoje stanovništvo, rekao je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo