porazne brojke / Hrvati ne vjeruju institucijama: Čak 96% smatra da neće procesuirati ratne zločine u Vukovaru!

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Na rezultate naše ankete trebali bi se zabrinuti svi oni koji obnašaju neke od dužnosti u Hrvatskoj

19.9.2018.
8:38
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Pred RTL-ovim kamerama jučer se odigrao pravi sukob između HDZ-ovaca. Naime, prvo je u razgovoru sa Zoltanom Kabokom gradonačelnik Ivan Penava komentirao prosvjed planiran za 13. listopada u Gradu heroju.

Poručio je kako ne misli odustati od prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje našeg reportera vjeruje li u institucije i u to da će odraditi posao oko procesuiranja ratnih zločina, Penava je rekao.

""Imamo li procesuirane u vrhu Srbije, vrhu JNA, zapovjednike srpskih koncentracijskih logora? Na sva ova pitanja je odgovor - NE. Isti odgovor je i moj odgovor na to vaše pitanje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor nije trebalo dugo čekati. I to pred RTL-ovim kamerama. Politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević je rekao.

"Kroz te prosvjede se javljaju određene političke opcije kojima je stalo destabilizirati Vladu. A nama stabilnost treba", rekao je Kuščević i nastavio s kritikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Te političke snage koje su instrumentarizirale Penavu će doživjeti poraz.Stalo im je do osobnog političkog probitka. Nisu to branitelji niti ljudi iz HDZ-a. To su skupine koje misle profitirati na Vukovaru", kazao je Kuščević.

A na tragu izjave Ivana Penave. u anketi portala Vijesti.hr, postavili smo vam pitanje "vjerujete li u institucije i da će riješiti više slučajeva ratnih zločina?" 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vas nekoliko desetaka je iznijelo svoje mišljenje i poručilo da u institucije - ne vjerujete. Naime, odgovor "ne, institucije su zakazale i ne vidi se pomak" 'izabralo' je vas 96 posto. A da u institucije vjeruje kaže samo četiri posto vas koji ste pristupili anketiranju.

Podaci su ovo na koje bi se trebali zabrinuti svi oni koji obnašaju neku od dužnosti u Hrvatskoj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo