SERIJAL O NDH / HRT uskoro počinje emitirati dugoočekivani dokumentarac? 'Serija je završena još prije tri godine i od tada čekamo...'

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Snimanje serijala o 'NDH' započelo je 2015. godine, a veliku pažnju javnosti izazvala je i činjenica da su u njemu trebali biti sadržani neemitirani materijali iz vremena Drugog svjetskog rata

3.9.2021.
21:15
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Čini se da bi ove jeseni svjetlo dana mogla ugledati dokumentarna serija o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) u produkciji Hrvatske radiotelevizije. Navedena je dokumentarna serija pod redateljskom palicom Miljenka Bukovčana dovršena prije tri godine, a plod je rada sveučilišnog profesora Hrvoja Klasića.

Portal Novosti, pozivajući se na više informiranih izvora, doznaje da bi se serijal od 12 epizoda trebao početi emitirati od 20. listopada u večernjem terminu, od 20:45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SERIJAL O NDH DAVNO SNIMLJEN, ALI JOŠ SE NE EMITIRA: /

'Neshvatljivo, kao da je serija o nacistima vruć krumpir'; Evo što kažu na HRT-u

Image
SERIJAL O NDH DAVNO SNIMLJEN, ALI JOŠ SE NE EMITIRA: /

'Neshvatljivo, kao da je serija o nacistima vruć krumpir'; Evo što kažu na HRT-u

Snimanje serijala "NHD" započelo je 2015. godine, a veliku pažnju javnosti izazvala je i činjenica da su u njemu trebali biti sadržani neemitirani materijali iz vremena Drugog svjetskog rata. Ipak, HTV do danas se još uvijek nije odlučio uvrstiti taj serijal u svoj program.

Od snimanja prošlo šest godina...

"I ja sam čuo informacije da će HTV konačno emitirati seriju. Sumnjam da ću sam sebe prepoznati, jer je od početka snimanja prošlo čak šest godina. Serija je završena još prije tri godine i od tada čekamo kad će se konačno emitirati. Imali smo problema i s montažom i s dužinom, jer smo umjesto šest epizoda snimili dvostruko više – njih 12, što je također bio problem, mada su napravljene za isti novac koji je bio odobren za njih šest", rekao je Klasić za Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je i na to da je on bio jedina osoba koja je sudjelovala u izradi serijala, a koja nije s HRT-a. Glavni ravnatelj HRT-a za vrijeme snimanja te dokumentarne serije bio je Goran Radman.

U navedenom je serijalu u 12 epizoda obrađena povijest Pavelićeve države, a povjesničari iz cijele Europe govorili su o toj državnoj tvorevini. Također, za potrebe dokumentarca otkupljen je i originalni povijesni materijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo