HRT / traži čak 4 ravnatelja i 17 glavnih urednika

6.3.2013.
8:27
VOYO logo

Javnim se natječajem traže: ravnatelj programa, ravnatelj produkcije, ravnatelj tehnologije i ravnatelj poslovanja koji će na mandat od pet godina zajedno s Goranom Radmanom činiti Ravnateljstvo HRT-a. A premda su djelatnici HRT-a bili uvjereni kako će se u izbor glavnih urednika krenuti tek kada se ravnatelji odaberu, zajedno sa spomenutim javnim natječajem raspisan je i onaj kojim se, na mandat od pet godina, traže glavni urednici HTV1, HTV2, HTV3, HTV4, HRA1, HRA2, HRA3, Glasa Hrvatske, Radio Osijeka, Radio Sljemena, Radio Pule, Radio Rijeke, Radio Knina, Radio Zadra, Radio Splita, Radio Dubrovnika i Novih medija. Do kraja ožujka Radman kani odabrati ni manje ni više do 21 čelnog čovjeka!

Uvjeti za kandidate

Što se tiče uvjeta što ih kandidati moraju spunjavati, tu su na natječaju za ravnatelje i aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika, najmanje 10 godina radnog iskustva, organizacijske i upravljačke sposobnosti dokazane u dosadašnjem radu u trajanju od najmanje pet godina. Aspiranti na mjesto glavnih urednika moraju, među ostalim, imati i najmanje pet godina radnog iskustva na uredničkim poslovima. Pa dok jedni u ovoj odredbi vide vrata odškrinuta za kvalitetan kadar iznutra i izvana, drugi ovu odredbu drže krajnje diskriminatornom s obzirom da se, na javnom servisu pogotovo, do uredničkog statusa dolazilo i 'po babi i po stričevima' puno češće nego na osnovu znanja, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto svi natječaji odjednom?

Najveća je, međutim, enigma zbog čega se to Radman odlučio objaviti sve natječaje odjednom. Je li to naznaka da u džepu ipak ima i već zna svoju željenu kadrovsku križaljku, ili je pak na ovaj način želio spriječiti mogućnost da se po objavi izabranih ravnatelja pred njihovim uredima stvore dugački redovi kandidata za glavnog urednika koji bi im se rado dodvorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo