HRT / ni iz 3. pokušaja nije dobio glavnog ravnatelja

Programsko vijeće HRT-a ni na trećem natječaju nije uspjelo izabrati novog glavnog ravnatelja HRT-a jer nitko od kandidata koji su ušli u drugi krug nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu.

10.5.2010.
20:50
VOYO logo

U drugi krug od 18 kandidata ušlo je njih petero koji su ocjenjivanjem vijećnika dobili najviše bodova. To su Duško Radić koji je dobio 22 boda, a slijede Josip Popovac (21), Karolina Vidović Krišto (18), te Veljko Jančić i Goran Rotim sa po 16 bodova.

Vijećnici su se potom tajnim glasovanjem izjašnjavali pojedinačno o svakom kandidatu na način da su na glasački listić s imenom zaokruživali "za" ili "protiv". Vijećnici su se prvo izjašnjavali o kandidatu koji je osvojio najviše bodova. No nitko od njih, unatoč novom sistemu glasovanja, nije dobio osam glasova, odnosno dvotrećinsku većinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajnim glasovanjem najviše glasova vijećnika dobili su Duško Radić i Goran Rotim - po pet, dok su ostali kandidati dobili po četiri glasa.

Sjednici je bilo nazočno devet od deset članova koliko ih trenutno broji vijeće, jer za jedanaestog člana još nitko nije imenovan nakon što je Đuro Popijač otišao na dužnost u vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Programskog vijeća osmislili su novi sistem glasovanja koji uključuje biranje kandidata u uži krug ocjenjivanjem i potom izjašnjavanje o njima tajnim glasovanjem kako bi spriječili rasipanje glasova. Sadašnjem v.d. ravnatelju Josipu Popovcu privremeni mandat ističe 8. lipnja jer na toj dužnosti može biti najduže šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo