HRT / Milanoviću uzvraća udarac

18.3.2013.
16:50
VOYO logo

"Današnji istup premijera Milanovića HRT doživljava kao nedopustiv pritisak na neovisnost medija. HRT ne bježi od vlastitih pogrešaka no ovakve poruke s pozicije premijera upućene medijima smatra potpuno neprimjerenima", poručili su s HRT-a priopćenjem.

Podsjetimo, Milanović je danas na izvanrednoj konferenciji za medije povodom incidenta u Kistanjama očitao bukvicu HTV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idu izbori za Europski parlament, motivacijska kampanja HDZ-a već daje prve rezultate. Oni se mjere hemoglobinom. Napadnuti su bogoslovi iz manastira Krka – djeca praktički. Napala su ih djeca koja su jučer u Dnevniku HTV-a prigodno politički nazvana 'janjevci'. 'Janjevci' su napali bogoslove – dakle, to je rječnik kojim se služi HTV. Ne malodobne osobe hrvatske nacionalnosti nego 'janjevci'. Što se čudimo onda što se takve stvari događaju?", kazao je Milanović.

Prekorio je i novinare jer su prešli preko izjave Ruže Tomašić iz HSP-a Ante Starčević, koja je SDSS-ovca Vojislava Stanimirovića optužila za ratni zločin na Ovčari i za četništvo. Usporedio je to sa slučajem Zdravka Mamića i prigovorio što voditeljica, kao ni bilo tko drugi nije reagirao, a "to je tri puta gore nego što je učinio nogometni prekupac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo