prekinuto suđenje /

Horvatinčić na suđenju: 'Želim sve najbolje onima koji se izruguj mom zdravstvenom stanju'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Novo suđenje Hovatinčiću odvilo se u izmijenjenom sudskom vijeću bez sutkinje Maje Šupe

6.7.2018.
10:22
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Treće suđenje Tomislavu Horvatinčiću za pomorsku nesreću u kojoj su poginuli talijanski nautičari Francesco Salpietro i Mariella Patelli završilo je već na samom početku. Naime, Horvatinčićev odvjetnik Veljko Miljević tražio je izuzeće predsjednika sudskog vijeća.

Kako o ovom zahtjevu treba odlučiti predsjednica Općinskog suda ročište je prekinuto, a suđenje će se nastaviti na jesen. Podsjetimo, Horvatinčić je u kolovozu 2011. godine pritvorendo kraja ispitivanja svjedoka i od tada mu se sudilo u dva navrata, jednom je uvjetno osuđen, a drugi put je oslobođen krivnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Donosimo detalje ukinute presude Horvatinčiću: 'Sutkinja je bila posebno proturječna kad je prihvatila sinkopu'

Image

Tomislav Horvatinčić dolazi na prvo ročište trećeg suđenja

Image

Tomislav Horvatinčić dolazi na prvo ročište trećeg suđenja

Novo suđenje Hovatinčiću odvilo se u izmijenjenom sudskom vijeću bez sutkinje Maje Šupe koja je prihvatila Horvatinčićevu obranu o nesvjestici odnosno sinkopi, no unatoč tome zadarski županijski sud poništio je tu presudu i dao nalog za treće suđenje na šibenskom općinskom sudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po izlasku iz sudnice Horvatinčić je kazao da izražava žaljenje djeci poginulih rdoitelja da se nada da će i ovaj put dokazati da je nevin i dokazati kakvo je njegovo medicinsko stanje bilo prije i poslije nesreće. "Sve koji se izruguju meni i mom zdravstvenom stanju želim im sve najbolje", kazao je Horvatinčić i kratko poručio kako želi stupiti u kontakt s obitelji poginulih.

>> Horvatinčiću ukinuta oslobađajuća presuda: ponovno će mu se suditi za smrt talijanskog bračnog para

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo