'ŽIVI U SMEĆU I IZMETU, ALI NE MOŽEMO MU NIŠTA!': / Je li on najgori susjed u Hrvatskoj?

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija, Željko Hladika

Bez struje, vode i zahoda, među hrpetinom smeća, okružen žoharima, u nesnosnom smradu i prljavštini već godinama živi Damir Jovanović, vlasnik stana u Marulićevoj 17 u Puli, piše Glas Istre.

11.5.2016.
14:37
PIXSELL / ilustracija, Željko Hladika
VOYO logo

U zgradi u kojoj živi uz njega je još 27 stanara, među kojima ima i male djece. Očajni susjedi već godinama upozoravaju nadležne institucije da nađu rješenje i pobrinu se za čovjeka kojem očito treba pomoć, a koji svojim načinom života ugrožava zdravlje svih stanara. No, prema svemu sudeći, nitko mu ne može ništa.

Nikoga ne pušta u stan, nuždu obavlja i na stubištu

Zbog nesnosnog smrada koji se širi iz njegova stana, ostali stanari ne usude se otvarati prozore i balkonska vrata. On, pak, nuždu obavlja ili u stanu ili u kantu koju potom na užetu spušta s balkona. Svakodnevno u stan dovlači nove količine smeća, pa se iz zgrade širi smrad kao da je riječ o odlagalištu smeća. Ponekad nuždu obavlja čak i na stubištu, posve gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stan ne pušta nikoga, pa ni susjede koji su u više navrata pokušali razgovarati s njim.

Image
ZAGREPČANI SE ŽALE NA SUSJEDA IZ PAKLA: /

'Smrad, smeće, trulež! Kada je puna njegovih fekalija'

Image
ZAGREPČANI SE ŽALE NA SUSJEDA IZ PAKLA: /

'Smrad, smeće, trulež! Kada je puna njegovih fekalija'

Užas traje već desetak godina, zgrada je puna žohara

Cijela ova noćna mora stanara iz Marulićeve 17 u Puli traje već desetak godina! Prije četiri godine stanari su se uspjeli izboriti za sudsku dozvolu za prisilni ulazak u Jovanovićev stan kako bi se obavilo čišćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije četiri godine žohari su zavladali susjednim stanovima, balkonima, parkingom. Ja sam na trećem katu i svako jutro sam imao na stotine žohara koji su počeli ulaziti u druge stanove. Zvali smo policiju, Zavod za javno zdravstvo, Centar za socijalnu skrb Pula, svi sve znaju. Kada su došli djelatnici Centra za socijalnu skrb prije četiri godine bili su šokirani, no od tada se nitko nije pojavio. Čudi me da se već netko nije razbolio", kaže stanar Josip Adžić.

Komunalci povraćali dok su čistili, jedan dobio osip

Kada su prije četiri godine komunalni radnici došli očistiti stan, morali su krampom razvaliti vrata jer se nisu mogla otvoriti od nagomilanog smeća. Tada je iz stana izneseno 185 kubika smeća kojim su komunalci napunili 37 kontejnera!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čišćenje je koštalo 50.000 kuna, a račun su na kraju trebali platiti Jovanovićevi sustanari, odnosno suvlasnici zgrade, jer on nema nikakvih novčanih primanja. Iako su radnici tada ušli u stan u zaštitnim odijelima, jedan od njih je povraćao dok je iznosio smeće, a drugi je dobio osip.

Fotografije koje su tada snimili u stanu možete pogledati ovdje uz upozorenje da nisu preporučljive za osobe slabijeg želuca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽIVOT U STANU 23 /

muke ljudi koji žive u stambenim zgradama

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo