Holy žestoko protiv bivšeg stranačkog šefa: 'Odgovarat ću za svoje nedjelo'

Predsjednica ORaH-a i bivša ministrica zaštite okoliša, Mirela Holy, zatražila je od Državnog odvjetništva očitovanje o tome je li e-mail zbog kojeg je smijenjena politička korupcija.

21.3.2014.
20:23
VOYO logo

Ona je bila prisiljena otići s mjesta ministrice nakon objave e-maila u kojem je od predsjednika uprave HŽ-a zatražila da jednu od tajnica spasi od otkaza.

Prije dva dana premijer Zoran Milanović je novinarima rekao da se u njezinu slučaju radilo o "sitnoj političkoj korupciji". I upravo ovaj zahtjev Mirele Holy prema DORH-u je njen odgovor na te Milanovićeve riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da se kod premijera radi o sistemskoj grešci u načinu razmišljanja', kazala je Holy u gostovanju u HTV-ovoj emisiji Studio 4.

Novinari su je upitali da objasni tu izjavu, na što je rekla da premijer "jednostavno ima jako neobične kriterije razmišljanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Holy je ponovila kako pravila igre moraju biti jednaka za sve ako želimo imati pravi sustav. "Nije sporno da sam ja morala otići s mjesta ministrice, to je bio moj propust i svjesna sam da sam radi njega trebala odstupiti. Smatram da kriteriji u našem društvu moraju biti visoki, ali onda te kriterije treba primjenjivati jednako na sve", istaknula je Holy na HTV-u.

Rekla je i kako je morala zatražiti od DORH-a da utvrdi činjenično stanje jer ne smatra da se radi o korupciji kako je to rekao premijer Milanović. "Ako DORH utvrdi da je riječ o korupciji, odgovarat ću za svoje nedjelo", naglasila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://vijesti.hrt.hr/holy-zahtjevom-za-istragom-odgovorila-milanovicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike