DAN ODLUKE / Hoćemo li konačno saznati ime novog povjerenika? Plenković se danas sastaje s vjerovnicima Agrokora

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vjerovnici žele osobu koja je već intenzivno upoznata s procesom, dok Plenkoviću treba osoba koju se neće moći prozvati za sukob interesa

26.2.2018.
7:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Tijekom dana u Banske dvore na pregovore s Vladom doći će predstavnici svih velikih vjerovnika Agrokora, a očekuje se i da će premijer Andrej Plenković nakon sastanka kazati koga će Vlada predložiti kao novog izvanrednog povjerenika koncerna, piše Večernji list.

Vjerojatno će tek nakon što vjerovnici amenuju njegov izbor Plenković javno predstaviti ime čovjeka o kojem javnost nagađa danima, a izbor neće biti jednostavan jer se mora zadovoljiti i politički interes i interes vjerovnika, a oni nisu komplementarni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerovnici žele osobu koja je već intenzivno upoznata s procesom, dok Plenkoviću treba osoba koju se neće moći prozvati za sukob interesa te koja će biti politički prihvatljiva.

Vlada bi trebala obaviti razgovor s kreditorima roll-up aranžmana s kojima valja dogovoriti da ne posegnu za aktiviranjem klauzula ugovora koje im omogućuju da podignu kamatu na 1,06 milijardi eura teško zaduženje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kredit je u cijelosti povučen, odnosno povučeno je 480 milijuna eura svježeg kapitala, iz kojeg je do sada podmireno više od 100 milijuna eura starog duga dobavljačima te je financirano tekuće poslovanje Agrokorovih tvrtki uoči prošle turističke sezone. Za ovu sezonu Agrokor je likvidan i ima oko 200 milijuna eura na računu, piše Večernji list.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> RTL Danas istražuje: tko će biti novi izvanredni povjerenik za Agrokor?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo