HOĆE LI TODORIĆA PUSTITI IZ REMETINCA NA SLOBODU? / Bivši gazda Agrokora doveden je na ispitivanje

Image
Foto: Screenshot/N1

I dok će Todorića ispitivati u tužiteljstvu izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljat će, iza zatvorenih vrata, o žalbi njegove obrane na odluku o istražnom zatvoru

14.11.2018.
11:28
Screenshot/N1
VOYO logo

12.00 Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić je nešto prije podneva doveden u državno odvjetništvo. Pravosudna policija dovela ga je na ispitivanje u prostorije županijskog državnog odvjetništva u Selskoj.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

TODORIĆA DOVEZLI IZ REMETINCA U TUŽITELJSTVO NA ISPITIVANJE: Danas će se odlučiti o njegovom pritvoru

Image

TODORIĆA DOVEZLI IZ REMETINCA U TUŽITELJSTVO NA ISPITIVANJE: Danas će se odlučiti o njegovom pritvoru


Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u srijedu bi pred tužiteljima zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva trebao iznijeti svoju obranu, a istovremeno će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučivati o njegovoj žalbi na istražni zatvor gdje je smješten prošloga tjedna nakon izručenja Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tužiteljstvo na Selskoj cesti Todorić bi iz Remetinca trebao biti doveden oko podneva, a njegova odvjetnica Jadranka Sloković ranije je najavila da će iznijeti obranu "u jednom i drugom postupku".

Todorić na blogu odbacivao optužbe

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od pokretanja istrage Todorić nije ispitan u tužiteljstvu, ali je sve sumnje u svoju krivnju odbacivao u nizu blogova koje je objavljivao iz Londona, a u kojima je među ostalim tvrdio da je žrtva političkog progona.

I dok će Todorića ispitivati u tužiteljstvu izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljat će, iza zatvorenih vrata, o žalbi njegove obrane na odluku o istražnom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana traži da ga puste na slobodu

„Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrditi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni s boravkom na slobodi uz jamčevinu'', kazala je ranije Sloković.

Očekuje se da će odluka o žalbi biti donesena u srijedu, no javnosti neće biti poznata dok odluku ne prime stranke u postupku, što može biti i dan kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ročištu održanom prošlog četvrtka na zagrebačkom Županijskom sudu sudac istrage je odlučivao je o dva zahtjeva. Prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo