Hoće li 'Stendbajić' još četiri godine 'braniti državu'?

Hoće li glavni (i odgovorni) državni odvjetnik Mladen Bajić, jučer maštovito preimenovan u Stendbajića, dobiti još četiri godine mandata? S obzirom na raspoloženje vladajuće većine, hoće.

12.2.2010.
11:28
VOYO logo

Sabor će danas glasovati o trećem mandatu Mladena Bajića i male su šanse da oporbeni SDP može Bajiću ugroziti sudbinu.

arti-201002110248006Premijerka Jadranka Kosor još početkom godine izjasnila kako ga želi i dalje na tom mjestu unatoč činjenici da ga je onamo prva dovela vlast pod paskom Ivice Račana i činjenici da se u mandatu premijera Ive Sanadera na vlastitu sramotu bavio relativno banalnim slučajevima pokraj svog kriminala u državnim tvrtkama koji se otkrio nakon Sanaderovog bijega s funkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201002110367006SDP smatra da Bajić nije radio ništa posljednjih godina dok mu vlast nije dala odobrenje, odnosno "narudžbu" za progon. Na primjedbu HDZ-ovca Vladimira Šeksa da se SDP-u ne sviđa što je Bajić počeo istraživati članove njihove stranke, odgovorio je Nenad Stazić:

"Prvo je SDP rekao da neće podržati Bajića, a tek onda je Bajić otvorio istrage protiv SDP-ovaca. Nije poduzimao ništa tri godine, a onda se sjetio raditi, kad je čuo da SDP neće za njega glasati", ustvrdio je SDP-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudesni obrat u opredjeljenju SDP-a po pitanju Bajića dogodio se još krajem prošle godine kada su prvi puta glasali protiv njegovog izvješća, na dan uhićenja čelnika Podravke. Do kraja prošle godine, dakle čitavih osam godina, Bajić je imao praktički bezrezervnu podršku cjelokupne državne politike, odnosno parlamenta.

arti-201002110585006Imun na Bajića nije niti Stjepan Mesić koji je jučer u maniri legendarnog francuskog nogometaša Zinedinea Zidanea u "zadnjim minutama" mandata izgubio strpljenje i bacio mikrofon RTL-a nakon što ga je novinarka u intervjuu pitala drži li ga glavni državni odvjetnik u šaci kada ga tako podržava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici današnju sjednicu započinju raspravom o izvješću o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga RH u mirovnoj operaciji u Afganistanu (ISAF) od 1. travnja do 30. rujna 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo