neminovni raskid mučne veze / Hoće li Most i oporba uspjeti u rušenju Karamarka? Prebrojali smo ruke u Saboru!

Cijeli smo dan zbrajali i oduzimali tko će dignuti ruku za opoziv u Saboru, a tko ne

28.5.2016.
21:35
VOYO logo

Protokol koji nisu mogli izbjeći. Upravo ovako bi vrlo vjerojatno mogao izgledati svaki budući susret Karamarka i Petrova – hladni i prazni pogledi na obilježavanju dana oružanih snaga - potvrda su da Vlada, dok je šef HDZ-a u njoj, za Petrova - više ne postoji. Jesu li progovorili i riječ – nisu otkrili.

Kome će neminovni raskid mučne veze, donijeti veću popularnost. Kampanje za nove izbore kao da su već počele. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo dopustiti da SDP i MOST uspiju u svom naumu i sruše ovu reformsku vladu, vladu koja je pokrenula čitav niz reformi a oni ju zbog svoje neodgovornosti i neiskustva dovode u pitanje. Nećemo dopustiti da sruše vladu i da ponovno na vlast vrate Zorana Milanovića", izjavio je Tomislav Karamarko.

A predsjednik te Vlade – kao da živi u drugoj stvarnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam ti uvijek optimist", kazao je Orešković.

Iako mu je Vlada podijeljena, jasno pokazuje koju je polovicu izabrao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo izloženi mnogim napadima i pokušajima destabilizacije, ne samo vlade već i cijelog društva, otvoreno vam kažem takvi pokušaji i oni koji žele spriječiti reforme, neće uspjeti", dodao je premijer.

No možda i hoće. Nakon što smo cijeli dan zbrajali i oduzimali tko će dignuti ruku za opoziv, a tko ne. Rijetke smo uspjeli dovući pred kamere, i nikoga iz SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glasat ćemo za opoziv", kazala je Nensi Tireli, predsjednica Hrvatskih Laburista.

"U narednih nekoliko dana donijet ćemo svoj konačni stav ili odluku o tome. Nije bilo pritisaka ni s jedne niti s druge strane", kazao je predsjednik HDSSB-a DraganVulin.

Pa smo tako došli smo do sljedeće računice. Kad se zbroje SDP-ovih 42 zastupnika, HNS-ovih 9, 3 laburista, dvoje umirovljenika, troje IDS-ovaca, Ivan Sinčić, Stipe Petrina i Radimir Čačić, Mostovih 12 - pa potom od manjinaca dvoje iz SDSS-a, Furio Radin, Veljko Kajtazi i Šandor Juhas pa još Prgometova stranka HRID i Glavašev HDSSB - to znači da bi čak 83 zastupnika moglo glasati za opoziv Karamarka, tako da čak i ako se Glavaš i Prgomet stanu na stranu šefa HDZ-a, pa još i primjerice manjinac Juhas i Radimir Čačić, opet postoji većina za opoziv. 

Brojke koje u HDZ-u jako dobro znaju.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo