Hoće li Mirjana Sanader 'propjevati' u USKOK-u?

Supruga bivšega premijera Ive Sanadera uskoro će biti pozvana kao svjedokinja u uskočkoj istrazi koja se vodi protiv njezina supruga u slučaju Fimi Media: ako se ne odazove, bit će privedena.

13.4.2011.
11:48
VOYO logo

USKOK je predložio da Mirjana Sanader bude svjedok u istrazi slučaja Fimi Media, pa će biti pozvana i ispitana kao svjedok. USKOK odlučuje koji su mu svjedoci potrebni da bi dobio korisne informacije o istrazi koju vodi, pojasnio je naš izvor.

Riječ je o jednom od tri istražna predmeta što se vode protiv Sanadera, a u slučaju Fimi Medije tereti ga se da je zloupotrijebio položaj premijera i predsjednika HDZ-a kako bi Nevenku Jurak i Mladena Barišića povezao u grupu kojoj je cilj izvlačenje državnog novca preko Fimi Medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik obitelji Sanader Goran Suić tvrdi da ne zna hoće li Mirjana Sanader biti pozvana u USKOK i hoće li biti svjedok u uskočkoj istrazi.

Izvori na koje se poziva Globus nisu željeli otkriti zašto USKOK namjerava ispitati suprugu bivšeg premijera baš u istrazi slučaja Fimi Media. No, može se pretpostaviti kao USKOK sumnja da je ona znala za novac koji je njen suprug, navodno, dobio od Barišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada dobije poziv USKOK-a, Mirjana Sanader će imati dvije mogućnosti – da se odazove i istražiteljima kaže sve što zna, ili da ode na ispitivanje i iskoristi tzv. blagodat nesvjedočenja. Kao supruga može se pozvati na pravo nesvjedočenja zbog rodbinske bliskosti s osumnjičenikom.

U svakom slučaju Mirjana Sanader se mora odazvati pozivu USKOK-a, a ukoliko se ogluši na poziv, mogla bi biti privedena na ispitivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada će točno biti pozvana u USKOK, za sada nije poznato. cate-201011220231004

Vezani članci:

arti-201104040921006 arti-201102280068006 arti-201101080018006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo