NOVI PLENKOVIĆEV ZAMJENIK / Hoće li HDZ napraviti odmak od ultradesnog pravca? Medved: 'Nemojmo ići tako daleko...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Marko Dimic/PIXSELL

Novoizabrani zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved poručio je kako je pobjeda Plenkovićeva tima Odvažno za Hrvatsku nastavak kontinuiteta ozbiljne i odgovorne politike

15.3.2020.
23:04
Patrik Macek/PIXSELL, Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Novoizabrani zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved poručio je kako je pobjeda Plenkovićeva tima Odvažno za Hrvatsku nastavak kontinuiteta ozbiljne i odgovorne politike, a svim članovima je uputio poziv da pridonesu kako bi HDZ bio ono što jest: "predvodnica demokracije i stožerna stranka u Hrvatskoj".

"Mi nastavljamo onako kako smo komunicirali svoj program, pred nama je puno posla, izbori su završili i usmjerimo se prema onome što je bitno, a dakako da je ovih dana važno sve ono što je vezano za sigurnost hrvatskih građana", rekao je Medved nakon objave neslužbenih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stranačka tijela su mjesto na kojem se mogu iznositi ideje"

Na pitanje o suradnji s gubitničkim timom Mire Kovača Opcije za promjene ponovio je da su svi koji djeluju u skladu sa Statutom stranke te žele pratiti program koji nameće Predsjedništvo pozvani da sudjeluju u razvoju Hrvatske.

Image

Pogledajte atmosferu u pobjedničkom timu: Plenković nije krio zadovoljstvo nakon što je pobijedio Kovača

Image

Pogledajte atmosferu u pobjedničkom timu: Plenković nije krio zadovoljstvo nakon što je pobijedio Kovača

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ okuplja ljude, a stranačka tijela su mjesto na kojem se mogu iznositi ideje, stoga je i poziv svima da sudjeluju u okviru stranačkih aktivnosti, programa i mjesta na kojima se iznose ideje i kreira stranačka politika", poručio im je.

"Nemojmo sada ići tako daleko"

Upitan hoće li novo vodstvo napraviti odmak od ultadesnog pravca uzvratio je: "Nemojmo sada ići tako daleko u kreiranje određenih stavova. Danas je članstvo HDZ-a jasno dalo potporu i Predsjedništvo ima legalitet potpuno kreirati politiku onako kako smo i komunicirali u kampanji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medved 72, Penava 28 posto

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan rekao je večeras da po rezultatima nakon obrađenih 63 posto glasačkih mjesta na koja je izašlo 45.995 članova Andrej Plenković dobiva 80 posto glasova, a njegov protukandidat Miro Kovač 20 posto.

Od kandidata za zamjenika predsjednika, Tomo Medved osvojio je 72 posto, a Ivan Penava 28 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od kandidata za potpredsjednika stranke najviše glasova osvojili su Oleg Butković - 19 posto, Ivan Anušić 17 posto, Branko Bačić 17 posto te Zdravka Bušić 14 posto glasova.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo