Turistički rezultati na polovini / Hoće li biti Adventa i kako će izgledati? Direktor HTZ-a: 'Tradicija se nastavlja'

Image
Foto: Pixsell

Hrvatska je ove godine ostvarila oko pola noćenja u odnosu na prošlu godinu, rekao je direktor HTZ-a

5.11.2020.
13:49
Pixsell
VOYO logo

Hoće li biti Adventa ove godine i kako će on izgledati, pitaju se svi dok se broj zaraženih koronavirusom sve više povećava, a nepopularno zatvaranje zahvaća sve više zemalja te prijeti i Hrvatskoj.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić je u intervjuu Media Servisu rekao da će Adventa biti, ali ostaje vidjeti u kojem obliku i obujmu, kao i proslava Nove godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i kakve je turističke rezultate Hrvatska ostvarila do kraja listopada. "Kumulativno od siječnja do kraja listopada hrvatska je ostvarila nekih 54 milijuna noćenja, što je na razini 50 i nešto malo više posto u odnosu na istom razdoblju prošle godine. Kada gledate samo listopad ostvarili smo nešto više od milijun noćenja, što je negdje na razini 30-ak posto u odnosu na listopad prošle godine", kazao je.

Komentirao je i promotivnu akciju s popustima, "Tjedan odmora vrijedan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prema prvim podacima iznimno smo zadovoljni ovom akcijom koja će se nastaviti u sljedećim godinama. Proveli amo anketu među korisnicima i svi su više-manje pozdravili akciju. Pozitivan je feedback uz određene sugestije da se akcija možda i vremenski malo produži, da ona bude više puta godišnje''.

Inače, HTZ vjeruje da će turistički promet u sljedećoj godini biti nešto veći od ove godine. "Ove godine nismo praktički imali predsezonu, mi planiramo da ćemo je sljedeće godine imati, da ćemo imati tradicionalno vrlo dobro popunjen srpanj, kolovoz da ćemo imati i rujan, ali naravno sve je to uz preduvjet dobre epidemiološke situacije u Hrvatskoj, ali i u nama najvažnijim turističkim emitivnim zemljama''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Advent i Nova godina

Što se Adventa tiče, on će se održati, no pitanje je kakav će biti.

"Advent biti apsolutno drugačijeg koncepta i vjerojatno i obujma. Mene zapravo veseli činjenica da se tradicija ipak nastavlja bez obzira na situaciju. Mislim da će fokus biti na ugostiteljskim objektima, koliko će biti kućica zaista u ovom trenutku ne mogu reći jer nemam takvu informaciju," kazao je direktor HTZ-a Media Servisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se, pak dočeka Nove godine tiče, Staničić kaže da u HTZ-u prate što će se događati "u pojedinim gradovima i na destinacijama. Kad se za to stvore uvjeti, naravno da ćemo i mi popratiti marketinški i promotivno sve ono što se bude nudilo u Hrvatskoj."

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo