PRVI NASTAVAK TRILOGIJE / 'Hobit' ostvario jedan od najboljih rezultata u povijesti

Image

Patuljci, čarobnjaci, orke, zmajevi, vilenjaci i druga fantastična stvorenja u režiji Petera Jacksona, autora slavnog 'Gospodara prstenova', zaradili su 84,8 milijuna dolara prvog vikenda prikazivanja što predstavlja jedan od najboljih rezultata u povijesti.

17.12.2012.
10:04
VOYO logo

Prvi nastavak trilogije o pustolovinama Bilba Bagginsa, "Hobit: Neočekivano putovanje", zauzeo je vodeću poziciju na američkim kinoblagajnama, prema brojkama koje je u ponedjeljak objavio Exhibitor Relations.

Patuljci, čarobnjaci, orke, zmajevi, vilenjaci i druga fantastična stvorenja u režiji PeteraJacksona, autora slavnog "Gospodara prstenova", zaradili su 84,8 milijuna dolara prvog vikenda prikazivanja što predstavlja jedan od najboljih rezultata u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njima slijedi animirani "Pet legendi" sa 7,4 milijuna dolara zarade.

Na trećoj je poziciji biografski film StevenaSpielberga "Lincoln" o 16. američkom predsjedniku u tumačenju Daniela Day-Lewisa, koji je zaradio 7,2 milijuna dolara zahvaljujući, između ostalog, nominacijama za Zlatni globus, njih sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skyfall", 23. nastavak filmova o Jamesu Bondu, četvrti je sa 7 milijuna dolara zarade šestog vikenda na velikim ekranima.

Osim "Lincolna", sva tri filma trenutno se nalaze na programu hrvatskih kinodvorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo