HNS se obrušio na Linića: / 'Pa koji je to način!? Što bi time dobila država? Ništa!'

''Nema uvođenja novih poreza, nema povećanja opće stope PDV-a i nema ukidanja porezne olakšice za kupnju prvog stana'', poručili su iz vrha HNS-a.

9.10.2013.
10:03
VOYO logo

''Pa koji je to način!? Da on u televizijskom intervjuu najavi da će povećavati PDV, kao da u Vladi ne postoji nitko osim njega. Može on zaboraviti povećanje PDV-a. Nema šanse da mu to prođe jer je i sadašnjih 25 posto previše. Budite sigurni da će HNS srušiti i tu i svaku drugu najavu povećanja poreza, a pogotovo uvođenja novih. Uostalom, već smo ga spriječili u njegovoj želji da uvede porez na nekretnine'', rekao je za Večernji list sugovornik iz vrha HNS-a.

I sad teškom mukom mladi kupuju stanove

Potpredsjednica Vlade i šefica HNS-a Vesna Pusić još se prije nekoliko dana na sastanku u Vladi navodno žestoko usprotivila najavi Slavka Linićada će građanima koji kupuju prvu nekretninu ukinuti olakšicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Što bi time dobila država? Ništa! Pa mladi ljudi i uz ovu olakšicu teškom mukom idu u kupnju svog prvog stana, a Linić bi sad i njih opalio po džepu. E, neće. Mi se slažemo s njim oko uvođenja porezne discipline, ali sad je prevršio svaku mjeru'', zaključio je sugovornik iz vrha HNS-a te dodao da Vesna Pusić neće javno napadati Linića, već da će njegove želje "potopiti" u tišini, unutar četiri zida u Banskim dvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo