'Potvrđene skepse' /

HNS-ovac Čuraj: 'Bili smo konstruktivni, nemamo apsolutno ništa protiv da se otkriva bilo što vezano uz Agrokor'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

'Povjerenstvo se neće ukinuti. Ono će prestati s radom', kazao je član istražnog povjerenstva Čuraj

22.11.2017.
11:02
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Istražno povjerenstvo za Agrokor prestalo s radom zbog nedolaska članova iz vladajuće većine, HNS-ovac Stjepan Čuraj izrazio je da su potvrđene njihove skepse koje su imali prije početka rada Povjerenstva.

"HNS nema apsolutno ništa protiv da se bilo što otkriva vezano uz nastanak i poslovanje Agrokora. Ali imamo protiv toga da se ne držimo zakona. Povjerenstvo se neće ukinuti. Ono će prestati s radom", kazao je Čuraj u Saboru, pojasnivši zašto su odlučili da Povjerenstvo prestaje s radom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tumačenja da jedino Sabor nas može ukinuti, mislim da je svima jasno da to nije tako. Tom analogijom: Sabor donosi Ustav pa bi jedino Ustavni sud mogao ukinuti ovo tijelo. Bili smo konstruktivni. Imali smo svoje skepse prema radu Povjerenstva. Taj rad je manje išao prema onome što je trebalo, više prema političkom nadmudrivanju. Državni odvjetnik si ne smije dopustiti da se miješa u trodiobu vlasti."

Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor "živjelo" je 40-ak dana, ispitujući u tom razdoblju uglavnom svjedoke iz 90-ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo