hns-ovka poziva hdz-ove birače / Mrak Taritaš pozvala i Prgometove glasače da je podrže: 'Naziv Trga maršala Tita treba ostati isti'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Upitana za ponovno aktualiziranje promjene naziva Trga maršala Tita, rekla je da ona po tom pitanje nema dileme - naziv trga treba ostati isti

23.5.2017.
17:41
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba AnkaMrak Taritaš pozvala je u utorak birače koji su u prvom krugu glasovali za Sandru Švaljek, Tomislava Tomaševića ili Dragu Prgometa da izađu 4. lipnja na drugi krug lokalnih izbora i glasuju za promjene u Zagrebu.

Mrak Taritaš je, započevši kampanju za drugi krug lokalnih izbora u Zagrebu, pozvala na potporu glasače nezavisne Švaljek, lijeve koalicije "Zagreb je naš" i HDZ-a, odnosno sve osim onih koji su u prvom krugu bili za njezina protukandidata Milana Bandića ili nezavisnu listu Brune Esih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije trećine građana za promjene

Dvije trećine građana, koji su se već u prvom krugu izjasnili za promjene, pozivam da izađu na izbore 4. lipnja i pokrenu promjene u Zagrebu, poručila je Mrak Taritaš s konferencije za novinare i ponovila da želi biti gradonačelnica svih građana Zagreba, a ne samo pojedinih.

Uvjerenje da su promjene na čelu Zagreba moguće temelji i na podatku da je Bandić u nedjelju, u prvom krugu, dobio 40.000 glasova manje nego na prošlim lokalnim izborima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je, kaže, o širokom građanskom pokretu za promjene, za koje se već u prvom krugu izjasnilo dvije trećine birača. "Dovoljno je pogledati kakvo je stanje s prometom ili otpadom u Zagrebu.  U ovom gradu nešto sustavno nije dobro", istaknula je Mrak Taritaš.

Upitana za ključne poteze u prvih 100 dana, ako postane gradonačelnicom, istaknula je rješavanje sustava otpada, te otvaranje ureda za kulturu i promet. "Promet je zastario i mora ga se rješavati, jednako tako Zagreb mora postati grad kulture", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije jest da će građani u svemu tome sudjelovati, sve ključne odluke prolazit će test javnosti. Neće biti moguće da se više dogodi jedna Savica ili Britanski trg", obećava Mrak Taritaš.

Naziv Trga maršala Tita treba ostati isti

Također je ustvrdila da se na lokalnim izborima rješavaju komunalni problemi, a ideologija ne treba stanovati u Gradskoj upravi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana za ponovno aktualiziranje promjene naziva Trga maršala Tita, rekla je da ona po tom pitanje nema dileme - naziv trga treba ostati isti, a promjene imena trgova i ulica su sporedna stvar o kojoj raspravljaju oni koji nemaju drugog sadržaja. "Predsjednik Tuđman deset godina nije promijenio naziv tog trga, prema tome taj trg će ostati kakav je", istaknula je.

Bandiću, koji ovih dana najavljuje raspisivanje referenduma o tom pitanju, poručuje kako ne vidi razloga zašto je proteklih godina taj referendum samo obećavao, a nije ga i proveo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručila je i da će s razgovorima o formiranju većine u skupštini krenuti 5. lipnja, uvjerena da će imati potporu većine "koja će biti stabilna i omogućiti promjene".

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike