(ponovno) odgađanje / HNS oštro reagirao na odgađanje odluke o cijeni plina: 'Šutnja i bezidejnost Titanik Vlade počinje ličiti na kriznu situaciju'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Smatraju kako je ovim potezom građanima poslana poruka da Vlada nema jasnu viziju, ni dovoljno stručnih znanja, a ni hrabrosti da preuzme odgovornost i donese odluke

23.2.2017.
13:22
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iz Središnjeg ureda HNS-a stiglo je priopćenje u kojem oštro kritiziraju (ponovno) odgađanje odluke o cijeni plina. Tim priopćenjem, kako kažu, žele upozoriti da je Vlada "po drugi put u tjedan dana odgodila donošenje odluke o cijeni plina, dok istovremeno građani već danima sa zabrinutošću iščekuju odluku o tome hoće li plin poskupjeti ili neće".

Nadalje, smatraju kako je ovim potezom, nažalost, građanima poslana poruka da Vlada nema jasnu viziju, ni dovoljno stručnih znanja, a ni hrabrosti da preuzme odgovornost i donese odluke koje direktno utječu na živote velikog broja ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenosimo ostatak priopćenja u cijelosti:

"Nažalost, pokazalo se da smo s punim razlogom ovu Vladu nazvali Titanik Vladom, jer se na konkretnim primjerima poput neslaganja i razdora u slučaju modela otkupa Ine, kao i poput neslaganja i razdora u slučaju Podravke i potpuno kontradiktornih izjava ministra energetike Slavena Dobrovića oko cijene struje, vidi da bezidejno i besciljno lutaju i opasno nas vode prema santi leda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto preuzimanja odgovornosti za sudbinu Hrvatske, imamo paralizu u radu Vlade uvjetovanu neslaganjem i nerazumijevanjem koalicijskih partnera, bazičnim neznanjem, kao i strahom od  donošenja teških odluka uoči lokalnih izbora.

Pozivamo HDZ i Most da počnu raditi svoj posao, da prestanu puštati probne balone, kao u slučaju Ine, da prestanu bježati od odgovornosti i da počnu donositi odluke, na što ih je jučer upozorila i Europska komisija, jer su neplanskim upravljanjem u sektoru energetike doveli sebe, ali ono što je još važnije i građane, u tešku situaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo