'TO JE MUČNO PONOVITI' / HNS o 'pobačenoj djeci': 'Zgroženi smo gnjusnom i skandaloznom Jezerinčevom izjavom'

Jezerinac je jučer rekao da se od mesa pobačene djece rade najskuplji parfemi

26.2.2019.
12:32
VOYO logo

Iz Hrvatske narodne stranke izvijestili su da su zgroženi jučerašnjom izjavom umirovljenog vojnog ordinarija, monsinjora Jurja Jezereinca, koji je rekao da se od "mesa pobačene djece rade najskuplji parfemi". 

"U Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalnim demokratima apsolutno smo zgroženi skandaloznom i gnjusnom izjavom biskupa Jezerinca i najoštrije osuđujemo ovakav ispad u kojem - iako je to mučno ponoviti - tvrdi: 'Od mesa pobačene djece rade se najskuplji parfemi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je sekularna država, a ovakvim izjavama ne da nije mjesto u Crkvi, nego općenito u javnom diskursu. Krajnje je vrijeme da u Hrvatskoj svatko počne raditi svoj posao: nitko nema pravo s oltara dokidati prava žena, osobito na ovako neprihvatljiv i degutantan način", stoji u priopćenju Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati.

VEZANI ČLANAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo,  umirovljeni vojni ordinarij Juraj Jezerinac jučer je predvodio  misno slavlje povodom 25. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije 'Sveti Valentin'. 

"Danas svakodnevno ubijaju djecu po bolnicama pozivajući se na ženino pravo, kao da djeca nemaju ta prava i znate što se radi od mesa te djece, ako niste znali, najskuplji parfemi, najskuplji parfemi", poručio je umirovljeni vojni ordinarij Juraj Jezerinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo