poziv na solidarnost / HND pozdravio izjavu premijera Plenkovića te pozvao ostale političare da i oni osude prijetnje novinarima

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

HND poziva i sve ostale političare da se pridruže premijeru Plenkoviću u osudi napada na novinare

14.12.2017.
20:27
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozdravilo je u četvrtak izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je osudio prijetnje novinarima, te pozvalo i ostale političare da mu se pridruže u toj osudi i svojim javnim djelovanjem pridonesu atmosferi tolerancije u društvu.

"Pozdravljamo premijerovu izjavu koja je uslijedila nakon više prijetnji upućenih novinarima, među kojima je i nekoliko prijetnji smrću, i nakon brojnih apela HND-a da političari, pogotovo oni na vlasti, osude takve zabrinjavajuće pojave", stoji u priopćenju HND-a nakon što je premijer na sjednici Vlade u srijedu osudio prijetnje hrvatskim novinarima koje su u posljednje vrijeme učestale putem društvenih mreža, te ustvrdio da je to loše za slobodu govora i medija i izrazio očekivanje da se sve takve prijetnje procesuiraju na najučinkovitiji način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HND tim povodom ističe i da se sam premijer Plenković više puta neprimjereno ponio prema novinarima, pozivajući ga "da to više ne čini kako bi njegova jučerašnja izjava dobila i praktičnu potvrdu".

HND poziva i sve ostale političare da se pridruže premijeru Plenkoviću u osudi napada na novinare te da "svojim javnim djelovanjem pridonesu atmosferi tolerancije u društvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HND podsjeća i da su prijetnje novinarima na koje je premijer Plenković reagirao tek dio napada na novinare, uključujući i pokušaje ubojstva, kao i da je u manje od četiri godine zabilježio 41 napad na novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo