Hladno je, ali grijanje se još neće uključivati

U jesen smo definitivno ušli s pravim padom jutarnje temperature, a i meteorolozi su izvjestili o prvom snijegu na Zavižanu. To je odmah pobudilo asocijacije na - početak grijanja.

24.9.2014.
6:44
VOYO logo

Ogrjevna sezona 2014./2015. službeno je počela 15. rujna razdobljem spremnosti za grijanje, no izvjesno je da će radijatori do daljnjeg ostati - hladni.

"S obzirom na to da smo do sada dobili vrlo mali broj zahtjeva naših krajnjih kupaca za grijanjem, kao i zbog činjenice da dugoročna vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda ne predviđa znatnije zahlađenje, HEP-Toplinarstvo u ovom trenutku još neće započeti s uključivanjem grijanja u zgradama spojenim na toplinski sustav grada Osijeka, kao ni ostalih gradova u kojima obavlja isporuku toplinske energije", kazao je za Glas SlavonijeRobert Krklec, direktor HEP-Toplinarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toplinski sustavi spremni su za uključivanje grijanja, a kada se za to ostvare vremenski uvjeti, djelatnicima HEP-Toplinarstva potrebna su približno dva dana da u svim toplinskim podstanicama prebace automatsku regulaciju s ljetnog na zimski režim rada, odnosno da u svim zgradama uključe grijanje.

Kada će se grijanje uključiti u drugim gradovima, za sada nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo