'Hladan tus' za Grabar Kitarovic: Gotovina u Zadru neugodno iznenadio Kolindu

'Nijednom predsjednickom kandidatu necu dati svoju podrsku, gradani su tu da izaberu sami', rekao je general Ante Gotovina u Zadru, gdje je prisustvovao proslavi 23. obljetnice 72.

13.12.2014.
16:16
VOYO logo

Novinarsko pitanje koje je "izvuklo" taj odgovor uslijedilo je nakon sto je na proslavu stigla i kandidatkinja za predsjednicu RH Kolinda Grabar Kitarovic sa svojim zadarskim stranackim kolegama.

Unatoc tome da su novinari zabiljezili tek kratki protokolarni pozdrav, na Kolindinoj sluzbenoj stranici pise kako je bila rijec o "srdacnom pozdravu dvoje starih prijatelja" koji su navodno, poslije otisli na veceru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je u subotu, naime, imala udarni zadarski dan u kampanji, sudjelovala je na izvanrednoj skupstini HSP-a Ante Starcevic, poslijepodne je u SC "Visnjik" veliki stranacki skup, pa nije propustena prilika da stigne i na skup ratnih vojnih policajaca, pise Zadarski.hr.

Nije pozdravio Kolindu

General Gotovina je u Arsenalu odrzao, u svom stilu, kratki pozdravni govor s njegovom vec poznatom porukom "okrenimo se buducnosti", ali je pozdravljajuci nazocne, osim suboraca, pozdravio tek "predstavnike civilne vlasti i Crkve", ne i predsjednicki kandidatkinju, pa ni HDZ-ove celnike grada Zadra. Mada su bili udaljeni tek pet-sest stolica prvog reda jedini kontakt izmedu generala i Grabar Kitarovic bio je kratki protokolarni pozdrav, dok je Gotovina isao na pozornicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom redu bio je i ministar obrane RH general Ante Kotromanovic koji se takoder obratio skupu. On je porucio pripadnicima 72. bojne:

''Ovo je vas dan i nitko vam ga ne moze pokvarit'', aludirajuci na nazocnost predsjednicke kandidatkinje druge politicke opcije od one kojoj on pripada. Kasnije je novinarima tu aluziju i potvrdio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da, predsjednicka kandidatkinja je uzurpirala ovu proslavu'', bio je rezolutan Kotromanovic.

Predsjednicka kandidatkinja HDZ-a i koalicijskih partnera u subotu je u Zadru nazocila na izbornom saboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starcevic (HSP AS), koja ju je podrzala u predsjednickoj kampanji, te porucila da aktualna vlada mora otici, a neiskoristavanje novca iz EU fondova nazvala je "ravno veleizdaji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne ciniti nista, odnosno da nam je u prvoj godini clanstvo u Europskoj uniji trosak, umjesto da nam bude na korist, po meni jest "ravno veleizdaji" i po meni takva Vlada mora otici, rekla je Grabar Kitarovic koju su clanovi HSP-a dr. Ante Starcevic podrzali dugotrajnim pljeskom u zadarskome HNK.

Obracajuci se nazocnima, predsjednicka kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarovic je rekla da je protiv monetizacije, te da se na druge nacine mogu popuniti rupe u proracunu, a jedan od njih bio je iskoristavanje bilo sto od 11 milijardi eura iz EU fondova, od kojih, kaze, nije iskoristen ni jedan euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova bi Vlada mogla malo zasukati rukave i poceti raditi, a ne prodavati hrvatska nacionalna sredstva", istaknula je.

Na pitanje novinara je li joj otezava kampanju istraga protiv zadarskoga gradonacelnika Bozidara Kalmete, Grabar Kitarovic je rekla da ne drzi da je to ikakva smetnja, ali da se svakoga mora smatrati nevinim se dok se ne dokaze suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara ocekuje li podrsku generala Ante Gotovine, rekla je da tu podrsku on treba izraziti, ali da ce svakako s njim razgovarati.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo