UGOSTITELJI SE HITNO OKUPLJAJU / Kažu da nam prijeti val covid stečajeva: 'Nizom manjkavih odluka Vlada je na prvu crtu obrane smjestila barove'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Nacinalna udruga ugostitelja održat će hitan sastanak sa svim partnerima zbog najnovijih poteza Vlade

12.7.2021.
10:08
Kristina Stedul Fabac/Pixsell
VOYO logo

Nacionalne udruge ugostitelja te partnerske udruge i predstavnici povezanih djelatnosti organizirat će izvanredni sastanak zbog, kako tvrde u priopćenju, ozbiljnosti situacije u sektoru ugostiteljstva, neizvjesne budućnosti i izostanka potrebnih dugoročnih reformi.

Mogući covid stečajevi

"Sektor turizma i ugostiteljstva predstavlja 21 posto svih poduzeća u RH, a djelatnost pripreme i posluživanja hrane i pića je osnovna djelatnost dvije trećine tih poduzeća sa ukupnim dijelom sektorske zaposlenosti od 51,4 posto. Poslovanje u sektoru je do početka pandemije bilo na rubu profitabilnosti, a koronakriza je bitno potencirala sve postojeće probleme i cjelokupan sektor dovela pred sam krah i nadolazeći val COVID stečajeva", upozoravaju ugostitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
‘NISMO SRETNI’ /

Ugostitelji se žale na nove podjele: ‘Opet nas se razdvaja, jedni su otvoreni, a drugi zatvoreni!’

Image
‘NISMO SRETNI’ /

Ugostitelji se žale na nove podjele: ‘Opet nas se razdvaja, jedni su otvoreni, a drugi zatvoreni!’

"Vlada RH je reagirala na krizu nizom vatrogasnih mjera izbjegavajući pritom donošenje ozbiljnih dugoročnih mjera po uzoru na druge zemlje Mediterana, Europe i svijeta kako bi omogućila ključan korak od preživljavanja ka oživljavanju sektora ugostiteljstva i turizma. Nizom manjkavih i diskriminatornih odluka o epidemiološkim okvirima u poslovanju na prvu crtu obrane od koronavirusa je nepravedno smjestila barove čije poslovanje, osim trenutnih ograničenja karakterizira i apsolutno najviše porezno opterećenje poslovanja u Europskoj uniji", navode iz Udruge.

Svi na sastanku

Sastanku će, uz Nacionalnu udrugu ugostitelja, nazočiti i predstavnici Sindikata turizma i usluga Hrvatske, Hrvatske udruge poslodavaca, Udruge Glas poduzetnika, Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, Udruženja ugostiteljskih djelatnosti Hrvatske gospodarske komore, Udruženja ugostitelja Zagreb, Koordinacije proizvođača, prerađivača i distributera kave Hrvatske udruge poslodavaca, Udruge Vinistra, Udruženja vinarstva Hrvatske gospodarske komore, Grupacije malih nezavisnih pivovara Udruge Glas poduzetnika i Udruge nezavisnih poduzetnika poslodavaca. Kako bi izvijestili javnost o zaključcima sastanka, održat će konferenciju za medije u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo