DEVET SATI NEIZVJESNOSTI / Spasili planinara koji se poskliznuo na Velebitu: 'Ovo je bila jedna od najtežih i nazahtjevnijih HGSS-ovih akcija!'

Image
Foto: HGSS/Twitter

Na ionako teško pristupačnom Velebitu, akciju su dodatno otežavali snijeg, led, odroni i polomljena stabla

2.1.2022.
9:05
HGSS/Twitter
VOYO logo

Planinar koji se poskliznuo na Velebitu je spašen. "Uspješno je završena jedna od najtežih HGSS akcija spašavanja. Bila je tehnički, ali i fizički izuzetno zahtjevna, akciju su dodatno otežavali snijeg, led, odroni i polomljena stabla koja su prepriječila staze'', objavili su iz HGSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je sudjelovalo 27 spašavatelja HGSS-a iz Stanica Gospić  Zadar, Split i Istra. S obzirom na to da se unesrećeni nalazio na izrazito nepristupačnom terenu, kod Vaganskog vrha, akcija je trajala gotovo devet sati. Unesrećenog planinara spašavatelji su predali timu hitne medicinske pomoći u 07:55.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HGSS je u subotu popodne dobio dojavu o planinaru koji se poskliznuo na Vaganskom vrhu, najvišem vrhu Velebita, i pao niz padinu od 150 metara. Prema prvim procjenama, unesrećemni planinar ima težak prijelom noge. Prva ekipa spašavatelja stigla je na Vaganski vrh oko 23 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo