Hebrang u zemlji čudesa: Da su izbori sada, HDZ bi dobio

Dok se oporba zalaže za prijevremene izbore, a o lošoj poziciji HDZ-a svjedoče politički analitičari, HDZ-ovci su i dalje uvjereni kako bi u slučaju izlaska na izbore odnijeli pobjedu.

20.12.2010.
13:32
VOYO logo

Vrijeme je za izbore. S tom tezom sada se ne slaže samo oporba nego i brojni politički analitičari.

"Za Hrvatsku bi bilo dobro da se oblikuje nova vlada. Sadašnja više nije u stanju riješiti krizu i osigurati europsku budućnost. To je Sanaderova vlada, a to će i ostati čak i nakon najavljene rekonstrukcije", kazao je Ivan Grdešić za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rimac kaže da je prijevremene izbore zagovarao prije nekoliko mjeseci, kada je izbio oštar stranački sukob Ive Sanadera i Jadranke Kosor. Tada je, prema njegovom, mišljenju premijerkin legitimitet bio upitan. No, sada se, kako kaže, pojavljuje još jedan problem.

"Novi ministri u vladi, koja u zadnjoj godini mandata ide u rekonstrukciju, ma koliko možda bili bolji od starih, neće stići ni preuzeti resore, nego će funkcionirati kao puka kandidacijska lista HDZ-a za predstojeće izbore. Oni neće ništa raditi, nego će odmah s ministarskih položaja krenuti u kampanju, bez ikakvih rezultata u svojem poslu. To je moralno nakazno, i opozicija bi u narednim tjednima svoju kampanju morala usmjeriti na demontažu toga procesa", rekao je Rimac navodeći kako bi glasači u svakoj zapadnoj demokraciji takav potez vlasti kaznili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovac Nenad Stazić, pak, navodi kako ni jedna vlada ne bi uspjela preživjeti trenutne korupcijske skandale u Hrvatskoj.

No, potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang je, pak, uvjeren kako bi njegova stranka i u ovom trenutku odnijela pobjedu na izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U konačnici se ništa ne bi promijenilo, mi bismo dobili izbore", kazao je Hebrang za Novi list dodajući kako se ipak protivi raspisivanju prijevremenih izbora. Izbori bi, tvrdi Hebrang, dramatično usporili realizaciju postojećih projekata, pristupne pregovore, program gospodarskog oporavka i borbu protiv korupcije.

Vezani članci:

arti-201012110251006 arti-201011190029006 arti-201009280551006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo