HDZ / želi imati policiju pod kontrolom i nakon izbora

Prije raspuštanja Vlade, HDZ i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko namjeravaju izabrati novog ravnatelja policije i formirati povjerenstvo koje će izabrati rukovodni policijski kadar.

9.11.2011.
12:58
VOYO logo

Ministar policije Tomislav Karamarko najavio je da će u četvrtak na dnevnom redu Vlade biti uredbe potrebne za provedbu novog Zakona o policiji. Takve uredbe značile bi ispunjavanje pretpostavki za primjenu novog Zakona o policiji, koji bi omogućio preslagivanje unutar policijskog sustava, uključujući rukovodeći policijski kadar.

"Nakon toga će Vlada raspisati javni natječaj za novog ravnatelja policije. On bi se prvi put birao na javnom natječaju na mandat od pet godina. Potom će biti raspisani i interni natječaji za imenovanje načelnika policijskih uprava i policijskih postaja", najavio je Karamarko, a prenosi HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić: Sve se radi na brzinu

Ako bi on postavio ljude iz svog kadrovskog korpusa, nova vlast mogla bi imati velikih problema u pokušaju da kontrolira što radi MUP i policija te da provede imenovanja i postavljenja, a na što bi imala pravo legitimitetom eventualne pobjede na izborima.

Ranko OstojićSDP-ovac , kaže da je Vlada najprije na brzinu donijela važan Zakon o policiji, a da sada tehnička vlada na brzinu donosi uredbe koje se nije usudila donijeti dok Sabor još nije bio raspušten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-HDZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo