HDZ TRAŽI GRADONAČELNIČKOG KANDIDATA ZA ZAGREB: /

Vrijeme curi, a nemaju puno izbora; spominju se dva imena

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ako se u sljedećih nekoliko tjedana ne dogodi čudo HDZ će morati kandidirati nekog iz zagrebačke organizacije,

6.2.2021.
10:39
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Tri su mjeseca do lokalnih izbora, a HDZ još uvijek nema kandidata za gradonačelnika Zagreba. Donedavno se spominjao Damir Vanđelić, koji je na čelu Fonda za obnovu Grada Zagreb, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, ali je taj aranžman propao ovih dana jer je Vanđelić odbio ponudu šefa HDZ-a Andreja Plenkovića.

Ako se u sljedećih nekoliko tjedana ne dogodi čudo HDZ će, piše Jutarnji list pozivući se na izvor iz zagrebačkog HDZ-a, morati kandidirati nekog iz zagrebačke organizacije, a po inerciji to bi mogao biti šef gradske organizacije Mislav Herman ili gradski zastupnik Davor Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ NA PRESICI: /

'Ne znam što se dogodilo s Vanđelićem... Netočno je i iritantno reći da HDZ želi daljnju suradnju s Bandićem'

Image
PLENKOVIĆ NA PRESICI: /

'Ne znam što se dogodilo s Vanđelićem... Netočno je i iritantno reći da HDZ želi daljnju suradnju s Bandićem'

HDZ ne želi 'potrošiti' Hermana

"Bez obzira na Vanđelića, sigurno je da će HDZ ostvariti bolji rezultat nego na prošlim zagrebačkim izborima, a potpuno su besmislene priče da ćemo "igrati" u dogovoru s gradonačelnikom Bandićem. Pogotovo nakon što smo na parlamentarnim izborima bili relativni pobjednici u sve četiri zagrebačke jedinice. Odluku o našem kandidatu još nismo donijeli, a u obzir dolaze i ljudi iz zagrebačkog HDZ-a, jer imamo kvalitetne ljude, ali i netko tko nije član stranke", kazao je za Jutarnji list neimenovani izvor iz vrha vladajuće stranke.

Isti je na pitanje pregovara li HDZ s nekim drugim nestranačkim kandidatom kratko odgovorio - ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu smo gdje smo. Nakon propasti pregovora Plenkovića s Vanđelićem mislim da bi nam bilo najpametnije kandidirati zastupnika u Gradskoj skupštini Davora Filipovića. Obrazovan je, profesor ekonomije, ima dobar background, a i pokazao je već ranije u nekoliko navrata zube Bandiću", kazao je isti sugovornik dodavši kako stranka dugoročno računa na Hermana pa ga ne želi "potrošiti" na ovim izborima.

'HDZ-u ne treba nikakav outsourcing'

Drugi, pak, neimenovani sugovornik Jutarnjeg lista iz HDZ-a smatra da ni Filipović, a i Herman zapravo nemaju realne šanse u srazu s aktualnim gradonačelnikom Milanom Bandićem i zasad najopasnijim protukandidatom Tomislavom Tomaševićem.

"Filipović je realnije rješenje od Hermana. Bez obzira što je teško tvrditi da se Filipović može ozbiljno boriti s Bandićem i Tomaševićem, on je dobar izbor i na valu snage stranke može izvući vrlo dobar rezultat. HDZ je institucija i nikad nas se ne smije otpisati", kaže neimenovani HDZ-ovac napominjući kako su i Filipović i Herman dokazali da su kontra Bandića te da nisu "alibi-kandidati".

"Nema potrebe da vrh stranke gradonačelničkog kandidata traži izvan zagrebačkog HDZ-a. Ne treba nam nikakav outsourcing", dodao je isti sugovornik Jutarnjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, kuloari su kao moguće gradonačelničke kandidate HDZ-a u Zagrebu spominjali ministra financija Zdravka Marića i bivšu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, ali ta su nagađanja posve nerealna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo