HDZ / se ozbiljno bacio u lov na koalicijske partnere

10.11.2011.
11:31
VOYO logo

"Nismo još ništa dogovorili, ali smo s njima u kontaktu", potvrdio je za Jutarnji list u srijedu izvor iz HDZ-a, dodavši kako im je Jurčić, unatoč tome što na izbore izlazi s blokom Umirovljenici zajedno koje zovu 'HDZ-ovim satelitom', ipak posljednja opcija.

Jedan član blizak premijerki komentirao je da je sada kasno za veliku konzervativnu koaliciju, dodavši da koaliciju s Kerumom smatra dobrom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HDZ-u nitko nije želio previše komentirati mogući savez s Bandićem no kako Jutarnji list doznaje, Bandić za subotu priprema konferenciju za novinare na kojoj će navodno objaviti koaliciju s HDZ-om.

Trenutačno traju pregovori, a spominje se savez s Bandićem u prvoj i drugoj izbornoj jedinici, kazao je izvor iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, HDZ će s Bandićem riješiti problem u jedanaestoj izbornoj jedinici, odnosno dijaspori. Do sada je uvijek u dijaspori sve mandate dobivao HDZ. Zadnjim promjenama Ustava broj zastupnika iz dijaspore ograničen je na najviše tri. Nema sumnje da bi Bandić svojom kandidaturom u 11 izbornoj jedinici HDZ-u mogao pomrsiti planove i uzeti jedan mandat. Ako sklope koaliciju i za tu izbornu jedinicu, sigurno je da će i Bandiću pripasti jedno od prva tri mjesta, a HDZ-u preostala dva.

Mišljenja HDZ-ovaca o koalicijama su podijeljena, a što se tiče koalicije s Kerumom neki su ostali šokirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovore sa splitskim gradonačelnikom znao je samo vrlo uzak krug suradnika Jadranke Kosor. Posebno su iznenađeni bili u splitskom HDZ-u koji je godinama u sukobu s Kerumom. "Razgovarao sam prije s Jadrankom Kosor, no moji stavovi i uvjeti se znaju, HDZ mora promijeniti odnos politike prema ekonomiji, a i pročistiti se kroz izbore... Mene funkcije ne zanimaju", kazao je Jurčić za Večernji list odavši dojam da od koalicije prije izbora nema ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo