HDZ / Sanaderove prijatelje 'počistio' i iz Sabora

Uoči početka prvog ovogodišnjeg zasjedanja Sabora HDZ je sazvao još jedan sastanak i odande počistio sve Sanaderu bliske ljude, a na njihova mjesta zasjeli su Kosoričini.

26.1.2010.
19:30
VOYO logo

Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice i predsjednice Vlade Jadranka Kosor na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a govorila je o radu Vlade u proteklih sedam mjeseci, o tijeku pregovora s EU-om, aktualnim promjenama Ustava, kao i o događanjima u stranci, priopćeno je iz HDZ-a.

Na prijedlog Predsjedništva HDZ-a, članovi Kluba zastupnika donijeli su odluku da na čelo Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo dođe Branko Bačić, glavni tajnik HDZ-a, na čelo Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić, a za predsjednicu izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru Republika Hrvatska - Europska unija potvrđena je Marija Pejčinović-Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić i Matušić na taj su način zamijenili poklonike Ive Sanadera, Maria Zubovića, koji je nedavno razriješen i funkcije iz stranačkog predsjedništva, te Jerka Rošina. Zubović je do sada bio na mjestu šefa Odbora z avanjsku politiku, dok je Rošin šefovao Odborom za prostorno uređenje.

U nazočnosti predsjednice Jadranke Kosor, predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića, potpredsjednika Vladimira Šeksa i Ivana Jarnjaka, ministara članova HDZ-a te članova Predsjedništva HDZ-a, dogovoren je način rada zastupnika HDZ-a uoči sutrašnjeg nastavka zasjedanja Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a održana je o koordinacija s predsjednicima županijskih odbora HDZ-a, kojom je predsjedala predsjednica HDZ-a i predsjednica Vlade. Razgovaralo se o radu županijskih odbora te o terminima obilježavanja 20. obljetnice HDZ-a.

"HDZ diljem Hrvatske obilježava 20. obljetnicu i ja ću kao predsjednica stranke biti nazočna proslavama u svim županijama", rekla je predsjednica Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica HDZ-a i predsjednica Vlade u središnjici HDZ-a primila je i predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Stjepana Milinkovića i predsjednika Gradskog odbora Damira Felaka. Na sastanku je izražena puna potpora vodstvu stranke kao i predsjednici, a dogovoren je i skori posjet predsjednice županijskoj i gradskoj organizaciji HDZ-a, navodi se u priopćenju.

Prethodni članci:

arti-201001260602006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001260543006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo