Nema još puno vremena / HDZ pred stranančkim izborima, napetost raste! 'Demokršćanstvo, domoljublje i Franjo Tuđman'

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Prije nego što članstvo kaže svoje, sučelit će se ideje i programi, ali na televiziji

6.3.2020.
21:53
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Nakon što ih je Andrej Plenković prozvao da su ekipa bez programa, tim Kovač- Stier-Penava objavio je programske smjernice s kojima ide po povjerenje HDZ-ove baze.  

Šef stranke u utrci za novi mandat na to odmahuje rukom, a konkurentima poručuje:  "Trebao vam je naš poticaj, a niste se angažirali u ničemu kao u ovoj stranačkoj utrci." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni šef HDZ-a u utrci za novi mandat stranačkoj bazi predstavlja svoj program, a dan nakon što im je Plenković uputio "packe", "Tim za pomjene" objavio je programske smjernice. 

U njima uz ostalo stoji kako Hrvatska nije spremna za uvođenje eura, Istanbulsku konvenciju ocjenjuju najvećim sukobom s vjernicima nakon pada komunizma, a mišljenja su i kako vodstvo stranke mora odgovarati cijelom članstvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo jak HDZ za jaku hrvatsku, demokršćanstvo, domoljublje... Onakav HDZ kakvog je zamislio Franjo Tuđman", poručio je Miro Kovač, kanidat za predsjednika HDZ-a. 

Kanidat za člana Predsjedništva HDZ-a, Davor Ivo Stier, na upit po čemu je ovaj program bolji od programa suportonog tima, odgovara: "Ključna promjena je da se zatvori sukob očit od EU izbora. Vidio se na predsjedničkim izborima od centra desno, a naš protivnik neka bude SDP i ljevica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković koji je i tim i program "Odvažno za Hrvatsku" predstavio sredinom veljače, danas s terena poručuje: "Ja sam kazao da naši alternativci koji su imali 3 godine vremena su na naš poticaj, objavili tek smjernice programa...“

I dok trojni pakt poziva na smirivanje tenzija, uvjereni su i da će za sve biti mjesta na listama za parlamentarne izbore, a Kovač ima prijedlog kako ih sastaviti. "Hoće li na HDZ listama za parlamentarne izbore biti mjesta za one koji budu poraženi? Što se tiče lista predlažem predizbore tako da baza odlučuje". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit hoće i tako biti ako pobijedit, Kovač odgovara: "To će tako biti jer je to najpravednije". 

Andrej Plenković tvrdi: "U HDZ-u ima mjesta za sve. U vodstvu treba biti mjesta za one koji će puhati u rog i raditi na jedinstvu stranke, a ne oni koji uzimaju retoriku oporbenih stranaka s desna ili lijeva, a ovakav angažman nisu imali u 3 i pol godine u saboru ili u javnosti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istu kritiku zaradio je i aktualni Plenkovićev zamjenik Brkić koji smatra da je problem napad stranke na desnicu. Do izbora je 9 dana. Prije nego što članstvo kaže svoje, sučelit će se ideje i programi, ali na televiziji. Ne i pred članstvom, kako to želi tim za promjene. Više od 200 tisuća članova HDZ-a ima pravo dati odgovor na pitanje Plenković ili Kovač. Sudeći prema ranijim izborima, izlaznost će biti manja od 50 posto.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo