HDZ POKRENUO STEGOVNI POSTUPAK PROTIV DAMIRA ŠKARE: / Temeljni ogranak, čiji je član, prijavio ga je Časnom sudu stranke

Image
Foto: Davorin Višnjić / PIXSELL

Stranački stegovni postupak protiv Škare pokrenut je nakon što je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu za silovanje, spolno uznemiravanje i prijetnje

23.9.2019.
14:51
Davorin Višnjić / PIXSELL
VOYO logo

Protiv Damira Škare, bivšeg boksača, osvajača olimpijske medalje, HDZ-ovog saborskoga zastupnika i donedavnog šefa AK Siget, HDZ je pokrenuo stegovni postupak, objavila je televizija N1. Budući da je Škaro obični član HDZ-a, to je prošloga četvrtka učinila njegova temeljna organizacija Maksimirsko naselje pred Časnim sudom zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a. Stranački stegovni postupak protiv Škare pokrenut je nakon što je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu za silovanje, spolno uznemiravanje i prijetnje.

Škaru je prijavila liječnica nakon što joj je njezina pacijentica, inače zaposlenica Autokluba Siget, ispričala da ju je ovaj seksualno napastovao početkom kolovoza u prostorijama autokluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HDZ SE OGLASIO VEZANO UZ SLUČAJ DAMIRA ŠKARE: /

'Najoštrije osuđujemo seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja'

Image
HDZ SE OGLASIO VEZANO UZ SLUČAJ DAMIRA ŠKARE: /

'Najoštrije osuđujemo seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja'

U istražnom je zatvoru kako ne bi utjecao na svjedoke

Škaro je uhićen početkom rujna na povratku iz BiH odakle je svojoj žrtvi, prema njezinim riječima, preko posrednika nudio 80.000 eura "za šutnju", što je ona odbila. Nakon uhićenja, na Županijskom sudu u Velikoj Gorici određen mu je jednomjesečni istražni zatvor, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecaja na svjedoke.

Prema neslužbenim podacima, tužiteljstvo smatra da bi Škaro mogao utjecati na ukupno četiri svjedoka – tri žene koje su se zbog uznemiravanja požalile pravnici u Hrvatskom autoklubu te muškarca koji je trebao ponuditi novac žrtvi kako ga ne bi prijavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbacio sve tvrdnje, kaže da je žrtva namještaljke

Škaro je, navodno, na ispitivanju odbacio navode iz prijave rekavši da je žrtva namještaljke 42-godišnjakinje, koja je u Autoklubu radila tek dva mjeseca. Negirao je i tvrdnje da joj je prijetio. U međuvremenu se javilo još nekoliko žena koje su ga optužile za seksualno napastovanje.

U središnjici HDZ-a su, piše N1, na upite o eventulanim stranačkim sankcijama Škari tjednima prebacivali odgovornost na njegov temeljni ogranak koji je, na koncu, 19. rujna podnio prijavu Časnom sudu HDZ-a. Prema statutu te stranke, stegovni postupak mora biti okončan u roku od 90 dana od dana kada je mjerodavni Časni sud zaprimio odluku ovlaštenog tijela o pokretanju stegovnog postupka protiv člana stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo