HDZ-ovi 'pučisti': Odani smo stranci, nema rušenja Vlade

8.1.2010.
2:12
VOYO logo

Oni HDZ-ovci koji su podržali istup Ive Sanadera u središnjici HDZ-a, a to su Luka Bebić, Jerko Rošin, Petar Selem, Mario Zubović, Stjepan Fiolić i Bianca Matković, tvrde kako nisu ni neće biti "HDZ-ovi otpadnici u Saboru" ili nekakvi "spavači" koji će aktivirati svoj zastupnički mandat, piše Večernji list.

Naime, parlamentarnu većinu čine 82 zastupnika, a Vladi je za minimalnu potporu potrebno 77 zastupnika, što znači da bi za rušenje parlamentarne većine bilo dovoljno šest nezadovoljnih zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko znam, od toga nema ništa. Ne znam tko bi bio toliko politički lud i išao rušiti jedinstvo HDZ-a te napraviti politički harakiri i rušiti našu većinu u Saboru, a samim time koalicijsku vladu. Plan o kojem se govori nema smisla", izjavio je saborski zastupnik HDZ-a i dugogodišnji prijatelj bivšeg premijera prof. dr. Petar Selem.

Jednako se izjašnjava i inače šutljiva ministrica Bianca Matković. "Točno je da sam u slučaju isključivanja Sanadera iz stranke bila suzdržana, no poštujem odluku Predsjedništva. No, ako i ne budem ministrica u Vladi i ako se vratim u Sabor, mogu biti samo dio HDZ-ova kluba, a ne nekakvog fantomskog o kojem čitam", izjavila je Matkovićka te dodala kako je potpuno odana stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedavnim izjavama jednako su se od puča i rušenja Vlade već ogradili Jerko Rošin i Mario Zubović. Saborski zastupnik Stjepan Fiolić je, pak, odbacio navode medija da se u njegovoj kući obavio dio priprema za nedjeljnu konferenciju za medije, kao i vrbovanja zastupnika.

"Na Štefanje, 26. prosinca, na moj imendan, skupilo se društvo, a tamo su, uz moju suprugu i punicu, bili i bivši premijer, Luka Bebić, Mario Zubović i Božica Šolić. No, nije bilo govora o politici", izjavio je Fiolić za Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emotivno je odgovorio i na pitanje zašto se pojavio na Sanaderovoj nedjeljnoj konferenciji za novinare.

"Oni su moji prijatelji, ali meni je žao da me se tretira kao nezrelo dijete i da me se iskorištava. Stojim uz stranku koju sam stvarao. Nisam za rušenje onoga što sam stvarao", izjavio je Fiolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001060207006 arti-201001050587006 arti-201001070308006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo