HDZ-ovci dovedeni na presicu na prevaru

Na Sanaderovu izvanrednu presicu većina HDZ-ovaca je dovedena bez znanja što će biti tema konferencije. 'Dovedeni smo kao ovce na klanje', kaže saborska zastupnica HDZ-a Karmela Caparin.

3.1.2010.
22:31
VOYO logo

"Treba te predsjednik stranke!" Tim je riječima, navodno, Mario Zubović, bliski prijatelj bivšeg premijera u subotu navečer oko 23 sata nazivao pojedine saborske zastupnike kako bi ih pozvao na Sanaderovu izvanrednu tiskovnu konferenciju. Većina ih opće nije znala što će biti tema konferencije.

Priopćenjem je reagiralo nekoliko izmanipuliranih HDZ-ovaca, a jedna od njih je saborska zastupnica Karmela Caparin, koja se ogradila od svega iznesenog na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdila je da je u središnjicu HDZ-a bila pozvana bez da je znala stvarne namjere i sadržaj konferencije.

"U tom smislu javno se ograđujem od svega iznesenog na konferenciji, te ne pristajem biti dijelom takve manipulacije javnosti i članstva HDZ-a. I ovom prigodom izražavam punu potporu predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor i vodstvu Hrvatske demokratske zajednice", stoji u priopćenju Caparin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dovedeni smo kao ovce na klanje", izjavila je Caparin za Jutarnji list.

Saborska zastupnica Ivanka Roksandić priopćila je kako također ne želi biti izmanipulirana te je izrazila punu potporu predsjednici Kosor i stranačkom vodstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao saborska zastupnica pozvana sam u središnjicu HDZ-a bez da sam znala temu sastanka, stvarne namjere i sadržaj konferencije za novinare", kaže Roksandić, koja ističe da ne pristaje biti dijelom manipulacije.

Reagirao je i saborski zastupnik Ivan Bogović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao potpredsjednik županijskoga odbora HDZ-a bio sam pozvan na sastanak u središnjicu stranke, ali nisam bio upoznat sa sadržajem sastanka i onime što će se događati", izjavio je Bogović dajući punu potporu Vladi i premijerki Kosor.

Objasnio je kako je predsjednik županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije Ivan Vučić dobio poziv da prisustvuje sastanku u Zagrebu, ali kako je bio spriječen, zamolio je njega da ga zamijeni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HDZ-u se prije konferencije sastala Sanaderu privržena vrhuška HDZ-a koja je promatrala cijelu konferenciju. Tamo je bio predsjednik Sabora Luka Bebić, Božica Šolić, Emil Tomljanović, Krunoslav Markovinović, Mario Zubović, Jerko Rošin, Boris Kunst, Niko Rebić, Stjepan Fiolić, Karmela Caparin, Vedran Rožić, Nikola Sopčić, Josip Đakić, Petar Selem i Ivanka Roksandić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo