'vječna slava i hvala' / HDZ-ova eurozastupnica slavila osnivanje Herceg-Bosne: 'Kamen temeljac hrvatskog identiteta u BiH'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Twitter

"Prisjećamo se svih onih koji su svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne, a posebno onih koji su svoje živote utkali u oltar Domovine", napisala je

30.8.2019.
12:21
Goran Stanzl/PIXSELL/Twitter
VOYO logo

HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, inače članica HDZ-a BiH, objavila je u srijedu na svojim profilima na društvenim mrežama (Twitter i Facebook) status kojim slavi "26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne".

"Vođeni nemjerljivim domoljubljem danas s ponosom obilježavamo 26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne, kamena temeljca obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH", napisala je Zovko na Twitteru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto opširnija Zovko je bila na Facebooku: "Vođeni nemjerljivim domoljubljem danas s ponosom obilježavamo 26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne, kamena temeljca obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH. Hrvatska Republika Herceg-Bosna nastala je 28. kolovoza 1993. kao nastavak tadašnje Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne osnovane 18.studenog 1991. Hrvatska Republika Herceg-Bosna dala je veliki doprinos u borbi za jednakost hrvatskog naroda u BiH uz očuvanje identiteta sva tri konstitutivna naroda te je tokom svog postojanja značajno doprinijela u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Prisjećamo se svih onih koji su svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne, a posebno onih koji su svoje živote utkali u oltar Domovine. Vječna Vam slava i hvala!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo