ZA RUBRIKU 'VJEROVALI ILI NE' / HDZ-ovac svojata stan na moru u kojem je boravio prije 30 godine kada je radio u školi: Pokrenuo je i tužbu protiv općine!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gotovo puna tri desetljeća supružnici Šimičević zadržali su ključ od tog školskog stana te bi u ljetnim mjesecima boravili u njemu za svojih ljetnih posjeta Salima

18.8.2023.
9:36
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

HDZ-ov saborski zastupnik Rade Šimičević prije 33 godine radio je u Osnovnoj školi "Petar Lorini" u Salima, a njegova supruga Vesna do 1994. godine, a u to su vrijeme živjeli u učiteljskom stanu koji su dobili na korištenje s obavezom da ga vrate kad im prestane radni odnos. No, izgleda da saborski zastupnik misli kako ima pravo na taj stan, javlja Jutarnji list.

Gotovo puna tri desetljeća supružnici Šimičević zadržali su ključ od tog školskog stana, te bi u ljetnim mjesecima, kad bi se učiteljica koja je stan dobila na korištenje poslije njih vratila kući u Zadar, boravili u njemu za svojih ljetnih posjeta Salima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IPAK SE ISPRIČAO /

Sin HDZ-ovog ministra primao stipendiju za siromašne studente: 'To vama šalje netko tko me hoće ocrniti'

Image
IPAK SE ISPRIČAO /

Sin HDZ-ovog ministra primao stipendiju za siromašne studente: 'To vama šalje netko tko me hoće ocrniti'

Tuži ih za ometanje posjeda

Nedavno je Općini Sali stigao sudski poziv za ročište - Šimičevići ih tuže za ometanje posjeda! Sedamdesetak kvadrata stana u prvom redu do mora, u zgradi u kojoj su ukupno četiri školska stana, sagrađeno je u bivšem režimu samodoprinosima mještana zbog interesa lokalne zajednice.

U javnosti nisu poznati slučajevi privatizacije školskih stanova. Sve dosad, do Šimičevićeve tužbe i nevjerojatnog pokušaja svojatanja državne/gradske/općinske imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimičević već desetljećima nema nikakve veze sa školom. U školi je radio kao pedagog od 23. ožujka 1985. do 29. siječnja 1989. godine, a supruzi Vesni, koja je sa školom imala potpisan ugovor o korištenju za trajanja radnog odnosa, radni odnos je prestao 1994.

Problemi s ljetnom adresom na moru za Šimičeviće su nastali kad je učiteljica koja je nakon njih ušla u stan, otišla u mirovinu. Tada je općina stan adaptirala i promijenila bravu te ga prije dvije godine predala na korištenje drugoj učiteljici, a Šimičević je ostao bez svojih besplatnih dana u Salima. Tužbom Šimičević pokušava dokazati da je on legitimni posjednik tuđeg, općinskog učiteljskog stana u kojem je prije tri desetljeća živio besplatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Generalno, Općina Sali je, kao tuženik u navedenom predmetu, tužbu shvatila ozbiljno i odgovorila je na istu, po odvjetniku punomoćniku, na način da se usprotivila tužbenom zahtjevu. Razlog tomu je što se predmet postupka odnosi na zgradu u vlasništvu Općine Sali, a stanovi u istoj su strogo namjenski - namjena im je da ih koriste nastavnici osnovne škole u Salima dok su u radnom odnosu. Postupak je u stadiju izvođenja dokaza i u ovom trenutku Općina Sali, opreza radi, neće ga komentirati", kratko nam je odgovorio Vladimir Radulić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela.

Potez nije naišao na razumijevanje

Šimičevićev potez nije naišao na razumijevanje, tvrde u redovima HDZ-a, među njegovim stranačkim kolegama, a još manje među mještanima i učiteljima. I najmanje među lokalnom vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikome nikad nije palo na pamet ovakvo nešto. Svi su učitelji uredno vraćali ključeve stana nakon prestanka radnog odnosa. Uostalom, u ugovoru jasno piše da pravo na korištenje traje onoliko dugo koliko traje radni odnos, a nakon toga vraćaš ključ", rezignirano primjećuju u školi. 

"Kroz te školske stanove prošli su mnogi, svi s istim papirom u ruci. Dok radiš, imaš pravo koristiti stan. Kad više ne radiš, vraćaš stan", rekao je načelnik Općine Sali Zoran Morović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo