HDZ-OV NAČELNIK ZBRINUO SVE SVOJE: Ženi koncesija, kćeri mjesto u nadzornom odboru, nećaku općinska konoba... i to nije sve

Image
Foto: Nino Strmotić / PIXSELL

Obrt u vlasništvu supruge načelnika općine Baška Voda prošle je godine imao koncesijsko odobrenje za 20 ležaljki i 20 suncobrana, a od kojih se ostvaruje zarada od nekoliko tisuća eura

29.2.2020.
23:03
Nino Strmotić / PIXSELL
VOYO logo

Načelnik Baške Vode Joško Roščić već godinama je na čelu te općine, a od njegovog dugogodišnjeg vođenja općine očito su koristi imali i članovi njegove uže i šire obitelji. Index piše kako njegova supruga ima koncesijsko odobrenje za ležaljke i suncobrane na plaži, kći mu je u nadzornom odboru komunalne tvrtke, jedan nećak zaposlen je u vatrogasnom društvu, a drugi vodi konobu u općinskom vlasništvu.

Obrt "In" u vlasništvu načelnikove supruge, Mirjane Roščić, prošle je godine imao koncesijsko odobrenje za 20 ležaljki i 20 suncobrana, a od kojih se ostvaruje zarada od nekoliko tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unosni poslovi s ležaljkama i suncobranima

Osim toga, općina ima konobu u nedalekom Bastu ima konobu, što je prilično neuobičajena praksa. A konobu u Bastu vodi Mate Topić, bačelnikov nećak - sin negove sestre i Lovre Topića, HDZ-ovog općinskog vijećnika.

No, Mate Topić na pitanje novinara Indexa je i konobu u najama dobio zahvaljući rodbinskoj vezi s načelnikom općine, odlučno je odbacio takvo što rekavši da je "bio javni natječaj". Matin brat i drugi načelnikov nećak, Jure Topić, jedan je pak od dvojice zaposlenih u općinskom vatrogasnom društvu. Zapovjednik Vatrogasnog društva Frane Divić, nije htio odgovoriti na pitanje kako to da je osim njega od 40 mjesnih vatrogasaca stalno zaposlen u Vatrogasnom društvu još jedino načelnikov nećak. I obrt Jurine supruge Ruže lani je imao koncesiju za po 20 ležaljki i suncobrana, bungee trampolin površine 64 kvadrata te tri pedaline, piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kći donedavno u Saboru sada samo u nadzornom odboru

Načelnikova kći Dragica Vranješ, donedavno je bila HDZ-ova zastupnica u Saboru, gdje je mijenjala donedavnog ministra zdravstva Milana Kujundžića. Njezin suprug Jozo Vranješ dogradonačelnik je Makarske koji na toj dužnosti volontira. On je, pak, nedavno postao tehnički direktor makarskog Vodovoda gdje je zamjenik predsjednika nadzornog odbora - načelnik Roščić. U odgovoru makarskog Vodovoda kazali su da načlenik Roščić nije imao "apsolutno nikakvu ulogu" u zapošljavanju Vranješa na mjestu rukovoditelja tehničkog sektora.

A Roščićeva kći Dragica zamjenica je predsjednika nadzornog odbora u komunalnom poduzeću Gradina u Baškoj Vodi. Njegova druga kći Dinka i sin Mate imaju obrte za iznajmljivanje plovila u baškovoškoj luci, ali u dijelu pod nadležnošću Županijske lučke. Tamo je Index doznao da su prošle godine ostali dužni - Dinka 14.000 kuna, a Mate oko 5.000 kuna. Inače, načelnikov sin Mate poznat je i po tome što je prije dvije godine zaustavio promet na magistrali i prebio vozača koji ga je pretekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo