MODERNI SUVERENIZAM /

HDZ objavio predizborno pismo Plenkovića građanima: 'Usidrili smo stranku na desnom centru. Tamo gdje ju je postavio Tuđman'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kao stožerna i državotvorna stranka i danas čvrsto stojimo na braniku nacionalnih interesa, napisao je Plenković

21.4.2021.
17:22
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

HDZ je na svojim internetskim stranicama objavio predizborno pismo predsjednika stranke i premijera Andreja Plenkovića građanima. 

"Široko okupljajući demokršćanske, državotvorne i narodnjačke vrijednosti od centra do desnice, usidrili smo stranku na desnom centru, gdje ju je i postavio naš prvi predsjednik, dr. Franjo Tuđman", napisao je Plenković u prvom poglavlju naslovljenom "Izbori koji oređuju smjer svakog grada, općine i županije" te dodao kako su HDZ-ovci usvojili "novi Statut, modernizirali upravljanje strankom i financijski je konsolidirali". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prioritet nam je nastavak zajedničkih napora svih razina vlasti u poduzimanju odgovarajućih mjera za zaštitu zdravlja i života ljudi u borbi protiv koronavirusa, kao i osiguranje kvalitetne distribucije cjepiva protiv bolesti COVID-19 u svim dijelovima Hrvatske, što je najbrži put prema okončanju bitke s virusom", piše Plenković u dijelu "Obnova, oporavak i razvoj do 2025.". 

Moderni suverenizam

Posebno poglavlje posvetio je novom suverenizmu i zaštiti nacionalnih interesa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodeći se konceptom novog modernog suverenizma, radit ćemo na gospodarskom razvoju i socijalnoj uključenosti, a istodobno ćemo koristeći svoj utjecaj u Europskoj uniji i na međunarodnom planu promicati nacionalne interese.

Image
nakon užeg kabineta /

Plenković: 'Cjepivo više nije problem. Do kraja lipnja imat ćemo najmanje 3,1 milijun doza. Beroš ima potporu većine'

Image
nakon užeg kabineta /

Plenković: 'Cjepivo više nije problem. Do kraja lipnja imat ćemo najmanje 3,1 milijun doza. Beroš ima potporu većine'

Kao stožerna i državotvorna stranka, koja je predvodila hrvatski narod u najvažnijim trenucima u povijesti, i danas čvrsto stojimo na braniku nacionalnih interesa kao jamci sigurnosti hrvatskih građana suočenih s novim ugrozama", napisao je u tom dijelu Plenković. 

"Kao uključiva Vlada i parlamentarna većina, u kojoj smo na našim domoljubnim, narodnjačkim i državotvornim zasadama našli mjesta i za demokršćane i za liberale i za nacionalne manjine, nastavit ćemo smanjivati besplodnu i štetnu polarizaciju i rješavati pitanja koja opterećuju hrvatsko društvo već dugi niz godina", piše u dijelu "Ponosni na zajednička postignuća, želimo Hrvatsku okrenutu budućnosti" predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo