HDZ / nema novca za unutarstranačke izbore?

'Riječ je o velikom poslu koji zahtijeva i određena, ne mala materijalna sredstva', izjavila je Jadranka Kosor osvrćući se na unutarstranačke izbore.

10.1.2012.
18:20
VOYO logo

"Ne iznenađuje me ničija kandidatura, jer sam ja bila ta koja je 17. rujna prošle godine na Saboru HDZ-a rekla da ću se potruditi kao predsjednica stranke ojačati demokratske procese u mojoj stranci", kazala je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nakon sjednice Predsjedništva stranke.

'Sve treba ostati u obitelji'

Komentirajući najavljenu kandidaturu Tomislava Karamarka za šefa njene stranke dodala je kako joj je "uvijek drago čuti da ljudi imaju hrabrosti iskazati svoje ambicije", te dodala da je protiv podzemnih ratova i podzemnih podmetanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje trebaju li svi kandidati svoju kandidaturu prvo najaviti njoj, Kosor je kazala kako očekuje da se sve odvija u skladu s najboljom "demokratskom tradicijom". Pritom je dodala kako očekuje da se o svim pitanjima prvo razgovara na stranačkim tijelima, te da sve "ostane unutar obitelji, unutar stranke".

Govoreći o pripremama za unutarstranačke izbore naglasila je kako su oni već počeli u tajništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripreme za izbore počele, trajat će tri mjeseca

"Riječ je o velikom poslu koji zahtijeva i određena, ne mala materijalna sredstva", napomenula je Kosor dodavši kako je HDZ za predizbornu kampanju morao podići kredit, koji treba vratiti. U HDZ-u sada čekaju i prvu isplatu iz državnog proračuna na ime osvojenih mandata u Saboru kako bi osigurali normalno funkcioniranje stranke, piše Jutarnji list.

"Onda ćemo održati sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća i donijeti sve potrebne odluke. Vjerujem da će to biti brzo", izjavila je šefica HDZ-a dodajući potom kako će pripreme za izbore u stranci trajati tri mjeseca. Naglasila je kako će se datum održavanja izbornog sabora za vodstvo HDZ-a odrediti nakon njegovog raspisivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo