HDZ na rubu živčanog sloma: /

HRT reklamira SDP!

HDZ se danas obrušio na javnu televiziju zato što je ugostila šefa najveće oporbene stranke Zorana Milanovića u središnjem Dnevniku jer je – kritizirao Vladu!

14.1.2010.
12:44
VOYO logo

"Hrvatska demokratska zajednica najoštrije prosvjeduje protiv načina na koji Hrvatska televizija koristi javni televizijski prostor kako bi besplatno 'reklamirala' Socijaldemokratsku partiju Hrvatske. Riječ je o jučerašnjem gostovanju čelnika SDP-a u središnjem Dnevniku HTV-a, koji je hrvatskoj javnosti dijelio lekcije o tome kako bi trebala raditi Vlada, kako se treba ponašati unutar djelovanja političke stranke, i to punih 10-ak minuta, sve uz pozadinu s logotipom SDP-a!

Kritizirati rad Vlade, točnije gospodarske mjere koje još nisu ni predstavljene javnosti, neozbiljno je, pa čak i za Zorana Milanovića, i to u trenutku kada Vlada čini goleme napore i predlaže konkretne mjere kako bi se osnažilo hrvatsko gospodarstvo. Držimo nedopustivim i da se medijski prostor ustupa kako bi se prozivalo drugu političku stranku i dovodilo u pitanje odluke koje se u njoj donose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U demokratskom društvu nezamisliv je ovakav način promidžbe jedne političke stranke, zato prosvjedujemo zbog takvog načina kreiranja programa HTV-a. Od Vijeća HRT-a tražimo očitovanje o spomenutom događaju", stoji u protestnom pismu koje je HDZ uputio svim medijima.

Kritizirao Vladu i govorio o raskolu SDP-a

Milanović je sinoć kazao kako prijevremeni parlamentarni izbori ne bi usporili hrvatski ulazak u Europsku uniju, da SDP i partneri imaju bolji programe za borbu protiv korupcije i gospodarstvo, da Vlada kasni s osnivanjem fonda za spas gospodarstva i da je proračun za 2010. godinu nerealan i prevelik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenimo da kritiziranje Vlade, odnosno proračuna za 2010. godinu, nije bila jedina tema Milanovićevog gostovanju u Dnevniku. Govorio je ponajprije o raskolu u SDP-u. Nagađa se da će SDP izbaciti dvjestotinjak svojih članova koji su na predsjedničkim izborima podržali zagrebačkog gradonačelnika. Milanu Bandiću je poručio da se više bavi Zagrebom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo