HDZ IPAK POPUŠTA / SDP-u, OSNIVA SE POVJERENSTVO ZA AGROKOR? 'Plenković tajming cilja nakon petka, kad se objavi revizorsko izvješće'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

HDZ i dalje ne želi vezati izbor ustavnih sudaca s istražnim povjerenstvom pa se očito dogovara odvajanje tih dviju situacija.

28.9.2017.
7:55
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

HDZ, neslužbeno doznaje Večernji u vodstvu te stranke, dogovara sa SDP-om osnivanje saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru.

HDZ, izgleda, tajming za osnivanje tog povjerenstva cilja nakon petka, odnosno nakon objave revizorskog izvješća o poslovanju Agrokora. U SDP-u pak kažu da je osnivanje povjerenstva pred dogovorom, no tko bi bili članovi tog povjerenstva, još nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PETROV OTKRIO DETALJE SASTANKA TODORIĆA I VLADE – TKO LAŽE? ‘Gospodina blogera, po svemu što piše, savršeno služi pamćenje’

Premijer Andrej Plenković jučer je na Klubu HDZ-a u Saboru, neslužbeno doznaje Večernji list, poručio da HDZ načelno nema ništa protiv saborskog istražnog povjerenstva i da se sve oko Agrokora ispita, da je uvijek bilo samo pitanje “tajminga” te da će u petak biti objavljeno revizorsko izvješće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JUTARNJI TVRDI DA IMA DOKAZE DA TODORIĆ LAŽE, ON PROMPTNO REAGIRAO: ‘Dokumenti su falsifikat’

I članovi Kluba HDZ-a iz toga su zaključili da bi se istražno povjerenstvo moglo osnovati nakon tog izvješća koje bi moglo pokazati malverzacije s Agrokorovim bilancama. Premijer je na Klubu poručio da on osobno (a ni članovi Vlade) nema nikakve privatne, financijske ili sponzorske veze s Agrokorom, da je Ivicu Todorića vidio triput u životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TODORIĆ NASTAVLJA PALJBU PO RAMLJAKU: ‘Znam za dogovor Vas, Vlade i čelnika fonda Knighthead’

Navodno je i poručio da bi saborska istraga upravo to pokazala, a posebno je naglasio da je Todorić dolazio u Vladu. Premijer je rekao i da je rizik kod rada povjerenstva to što bi se ono moglo pretvoriti u politički cirkus. Međutim, HDZ-ovci su nam naknadno komentirali da mogući cirkus nije problem HDZ-a, nego onih koji bi povjerenstvo koristili za cirkusiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo