HDZ I SDP SE NA TWITTERU SVAĐAJU POPUT KAKVIH ŠKOLARACA: /

Očito članovima moraju pokazati da nisu složni kao što to izgleda

Image
Foto: PIXSELL

Obje su stranke ekspresno odlučile stvoriti privid da je suradnja oko glasanja za ratifikaciju Istanbulske zaboravljena, a za to nema boljeg načina od obračuna na društvenim mrežama.

13.4.2018.
18:37
PIXSELL
VOYO logo

Veći dio HDZ-a i cijeli SDP danas su u Saboru pokazali kako bi stvari mogle izgledati nakon idućih parlamentarnih izbora. Kao što znate, danas je ratificirana Istanbulska konvencija, a s obzirom da 14 HDZ-ovaca nije diglo ruku za ratifikaciju, većinu u parlamentu osigurali su i SDP-ovci.

Mnogi su, a kad kažemo mnogi mislimo na protivnike Konvencije, ovu prilično neprirodnu suradnju prethodnih dana nazivali uvertirom u veliku koaliciju koja će gotovo sigurno nastupiti nakon izbora. Ipak, obje su stranke ekspresno odlučile stvoriti privid da je ova suradnja zaboravljena, a za to nema boljeg načina od obračuna na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga su se administratori njihovih Twitter profila primili tipkovnica i spektakl je mogao početi. No, krenimo redom.

Prvo se oglasio predsjednik SDP-a DavorBernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo glasanjem za #IstanbulskaKonvencija ostvarili novi civilizacijski doseg te smo nazadnjačkim snagama u Hrvatskoj rekli NE. SDP će i dalje biti prvi na braniku osobnih sloboda, ljudskih prava i ono što je najbitnije u zaštiti ljudskih života", napisao je Bernardić uz ilustraciju na kojoj je pisalo: '400 dana nakon našeg zahtjeva Istanbulska konvencija je ratificirana!'.

To je, kao, jako naljutilo HDZ-ovce i administratore njihovog Twitter profila pa je uslijedio odgovor.

"Brojite nam dane? Vaša @SDPHrvatske Vlada krajem 2012. donijela je odluku o potpisivanju Konvencije, pa tri godine niste imali političke hrabrosti ratificirati ju. @HDZ001 Vlada provodit će Konvenciju u najboljoj vjeri da riješimo problem nasilja nad ženama i nasilja u obitelji", napisali su s Trga žrtava fašizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Iblerov trg nije ostao dužan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da nam vaš Sanader nije financijski ostavio državu na aparatima mi bismo ratificirali IK. Drago nam je što smo jedan dio #HDZ-a izveli iz ideološkog mraka pa barem na nekoliko sati. Od danas brojimo dane do pobjede za obranu prava na pobačaj i ostvarenja svih prava i sloboda", poručili su iz SDP-a.

A evo kako su HDZ-ovci završili diskusiju.

"Lijepo ste na kraju tvita dodatno naveli stvari koje također niste napravili, a niti s vašim novim brojanjem nismo impresionirani..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo