HDZ / i HSS zajedno na sljedećim izborima?

Nekoliko HSS-ovaca potvrdilo je da će na sljedećim parlamentarnim izborima najvjerojatnije nastupiti zajedno s HDZ-om, a istu je mogućnost ranije nagovijestila i Jadranka Kosor.

10.1.2010.
12:22
VOYO logo

Jedan visokopozicionirani HSS-ova rekao je za Jutarnji list da je premijerka Jadranka Kosor nedavno spomenula mogućnost da na sljedećim parlamentarnim izborima izađu zajedno s HSS-om, a doznaje se da ta idejna nije strana niti predsjedniku te stranke, Josipu Friščiću.

Zajednički nastup dviju stranaka desnog centra na izborima koristio bi i HDZ-u i HSS-u jer se obje stranke obraćaju sličnom biračkom tijelu, pa se glasovi birača više ne bi rasipali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, mnogi HDZ-ovci kao uzorno ističu i Friščićevo ponašanje u nedavnom neuspjelom pokušaju puča Ive Sanadera unutar HDZ-a.

Naime, HSS se, za razliku od drugih stranaka vladajuće koalicije - HSLS-a i SDSS-a, nije pretjerano miješao u to, iako je potiho davao potporu Jadranki Kosor. K tome, mnogima u HDZ-u upalo je u oči da HSS nije prijetio izlaskom iz koalicije, dok su HSLS i SDSS vrlo otvoreno koketirali sa SDP-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio razloga za to nesumnjivo se može tražiti i u nepovjerenju koje vlada između HSS-a i SDP-a, što uvelike ograničava manevarski prostor HSS-u u budućem političkom djelovanju.

Jutarnji piše i da Friščić demantira ikakve dogovore oko koalicije, tvrdeći ta je za tako nešto još prerano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001050369006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo