andrija mikulić za rtl danas / 'HDZ će imati svog kandidata za gradonačelnika Zagreba, Švaljek je nevjerodostojna'

'Pravo je onih kojih gube, SDP-a da se ljute. Danas da ste vidjeli to što radi oporba - vidjeli bi teatar - htjeli su blokirati rad skupštine. Usprkos i tome, ja ću pozvati i njihov klub na zajednički sastanak', poručio je Mikulić

19.5.2016.
19:05
VOYO logo

Nakon što je Darinko Kosor podnio ostavku na mjesto predsjednika zagrebačke gradske Skupštine za njegova je nasljednika izabran Andrija Mikulić! Ovo je prva HDZ-ova funkcija u Zagrebu nakon 17 godina. Trideset i tri vijećnika, uz podršku gradonačelnika Milana Bandića glasala su za novog predsjednika skupštine. 

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić gostovao je u RTL-u Danas, a prvo što smo ga upitali bilo je - zašto se godinu dana do izbora odlučili uči u koaliciju s Bandićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne ide li se u koalicije na početku mandata?

Ne, nije riječ o nikakvoj koaliciji. Nakon dugo godina mukotrpnog rada HDZ-a u Zagrebu do izražaja je došao taj rad, i danas smo nakon 17 godina preuzeli mjesto prvog čovjeka Skupštine Grada Zagreba. Nikakav koalicijski dogovor nemamo unutar skupštine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba Vam zamjera nepricipijelnost jer ste Bandića jako napadali, a sad ste zajedno?

Ne bih se složio s tim jer HDZ i ja s kolegama smo kritizirali ono što nije dobro. Pravo je onih kojih gube, SDP-a da se ljute. Danas da ste vidjeli to što radi oporba - vidjeli bi teatar - htjeli su blokirati rad skupštine. Usprkos i tome, ja ću pozvati i njihov klub na zajednički sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo Bandić oduzima puno vaših birača. Nije li ovakav savez onda polički opasan za HDZ u Zagrebu?

Najopasnije je u politici kada prevarite one kojima ste dali povjerenje. Ali kad radite u interesu svojih birača, kao što to radi HDZ, onda nemate s tim problema. Obećali smo samo ono što je realno.

Hoćete li imati kandidata za gradonačelnika? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsolutno. Nećemo licitirati s imenima, budite uvjereni da ćemo imati kandidata za gradonačelnika Zagreba i ne samo to - računajte da će taj čovjek pobjediti na lokalnim izborima u svibnju 2017. godine.

Što mislite o Švaljek kao nezavisnoj kandidatkinji? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se nje tiče, držim da je dobro da imamo puno kandidata, a ona konkretno je do jučer bila uz bok Bandiću, a danas je kontra - ona je nevjerodostojna i nelogična u krajnjoj liniji. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo